Terry Chimes

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Tory Crimes)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Terry Chimes (myös Tory Crimes) (s. 25. tammikuuta 1955[1] Lontoo) on englantilainen rumpali, joka tuli tunnetuksi punkyhtye The Clashin alkuperäisjäsenenä. The Clashin jäsenenä hän oli heinä–marraskuussa 1976, helmi–huhtikuussa 1977 ja toukokuusta 1982 toukokuuhun 1983. Hän soitti yhdessä Black Sabbathin kanssa 1987–1988. Hän oli Hanoi Rocksin jäsen joulukuusta 1984 kesäkuuhun 1985 ja Cherry Bombzin jäsen 1985–1986.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terry Chimes aloitti rumpujen soiton 15-vuotiaana vuonna 1970 Lontoossa. Vuonna 1975 hän soitti ajoittain esipunkyhtyeessä London SS, jossa olivat eri vaiheissa mukana myös Mick Jones, Tony James, Brian James, Topper Headon, Paul Simonon ja Matt Dangerfield. Yhtye ei koskaan päässyt alkua pidemmälle, mutta jäsenten myöhempien yhtyeiden ansiosta siitä tuli sittemmin kuuluisa.

Jones, Simonon ja Terry Chimes perustivat The Clashin vuonna 1976 kitaristi Keith Levenen ja laulaja-kitaristi Joe Strummerin kanssa. Levene ja Chimes erosivat pian yhtyeestä, mutta jälkimmäinen palasi levyttämään yhtyeen debyyttialbumin The Clash. Albumin jälkeen hän erosi jälleen yhtyeestä vuonna 1977. Samana vuonna hän soitti myös Johnny Thunders and the Heartbreakersin kanssa.

Vuonna 1979 Chimes soitti Cowboys Internationalissa, joka julkaisi albumin The Original Sin. Yhtyeen hajoamisen jälkeen hän liittyi Billy Idolin Generation X:ään. Vuonna 1982 Chimes kutsuttiin mukaan The Clashin Yhdysvaltain-kiertueelle, jolla yhtye toimi The Whon lämmittelijänä. Kiertueen jälkeen hän jätti yhtyeen viimeisen kerran.

Lontoossa Chimes oli ystävystynyt Hanoi Rocksin kanssa, ja hänet pyydettiin Hanoi Rocksin rumpaliksi yhtyeen rumpalin Razzlen kuoltua auto-onnettomuudessa. Chimes harjoitteli 3–4 kertaa ja esiintyi tammikuussa 1985 Razzlen muistokonsertiksi muodostuneilla keikoilla Helsingin Kulttuuritalolla. Näiden keikkojen lisäksi hän oli mukana Hanoi Rocksin viimeisellä kiertueella Puolassa ja soittaa yhtyeen vuonna 1985 tekemillä levytyksillä. Tämän jälkeen Michael Monroe ilmoitti jättävänsä yhtyeen ja Chimes jatkoi Nasty Suiciden ja Andy McCoyn kanssa Cherry Bombzissa. Cherry Bombzin läpimurto epäonnistui alun huomiosta huolimatta, ja Chimes siirtyi soittamaan Black Sabbathin kanssa.

Vuodet 1992–1993 Chimes soitti vielä Les Mckeown And The 70's Bay City Rollersissa ja sen albumilla Loveletter, minkä jälkeen hän päätti lopettaa muusikon uran. Vuodesta 1994 lähtien hän on toiminut kiropraktikkona. Vuonna 2003 hän pääsi Rock and Roll Hall of Fameen yhdessä muiden The Clashin soittajien kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Clash Biography OLDIES.com. Viitattu 22.3.2017.