Tornionmäen koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tornionmäen koulu
Tornionmäen koulu syksyllä 2019
Tornionmäen koulu syksyllä 2019
Osoite Hongistontie 4
Valmistumisvuosi 1951
Suunnittelija Arkkitehtitoimisto Blomstedt & Stenbäck
Omistaja Kouvolan kaupunki
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Tornionmäen koulu oli Kouvolan Tornionmäessä sijainnut peruskoulun ala-aste. Se lakkautettiin vuonna 2014 ja oppilaat siirtyivät uuteen, muutaman sadan metrin päähän rakennettuun Mansikkamäen koulun. Koulussa oli noin 200 oppilasta luokilla 1–6. Koulurakennus oli tyhjillään kevääseen 2019 saakka, vaikkakin rakennus oli ennen sitä joidenkin yhdistysten käytössä. Keväällä 2019 Sarkolan koulu siirrettiin väistötiloihin entisen Tornionmäen koulun rakennukseen. Sarkolan koulu toimi väistötiloissa kesään 2022 saakka, jolloin Sarkolan uusi koulu valmistui.[1][2]

Koulun historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tornionmäessä on annettu kouluopetusta vuodesta 1938 lähtien, jolloin perustettiin Valkealan ja Kouvolan kauppalan raja-alueelle Tornionmäen kansakoulu. Vuonna 1950 Tornionmäen alue liitettiin Kouvolaan ja vuonna 1951 valmistui uusi arkkitehtitoimisto Blomstedt & Stenbäckin suunnittelema koulurakennus, jossa Tornionmäen koulu toimi lakkauttamiseen asti. Koulu jakautuu korkeampaan luokkaosaan ja matalampaan saliosaan, joita yhdistää sisääntuloaula.[3] Vanha koulurakennus toimi sittemmin nuorisotalona ja on vuodesta 2002 lähtien ollut partiolaisten, taiteilijaryhmä Tajun ja Kouvolan Radiokerhon radioamatöörien käytössä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarkolan uuden koulun rakentaminen alkaa – Kouvolan kaupunki
  2. Nyt se on virallista: Tornionmäen koulu on Sarkolan koululaisten tuleva kotipesä Kouvolan Sanomat. 14.1.2019. Viitattu 9.2.2024.
  3. Wasastjerna Rurik: Muutakin kuin rautatieristeys, s. 256. Kouvolan kaupunginmuseo, 2011.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.