Tohtori Dorcas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tohtori Lemuel Dorcas
Tohtori Lemuel Dorcas
Tohtori Lemuel Dorcas
Luoja(t) Roy Thomas & John Buscema
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Sub-Mariner #5 (1968)
Henkilötiedot
Oikea nimi Lemuel Dorcas
Status Kuollut
Voimat Nerokas tieteellinen mieli

Tohtori Lemuel Dorcas on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Sub-Mariner-lehden viidennessä numerossa (1968). Hahmon loivat Roy Thomas ja John Buscema.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Lemuel Dorcas oli meribiologi, geneetikko, keksijä ja maailman hallintaa halajava valloittaja. Dorcas on vastuullinen olympiauimari Todd Arlissin muuttamisesta Tiikerihaiksi. Dorcas altisti pahasti vammautuneen Arlissin lukuisilla geneettisille kokeille, joiden avulla Arliss parani vammoistaan. Tohtori Dorcasin motiivit olivat kuitenkin pahantahtoiset, koska hän suunnitteli käyttävänsä Tiikerhaita välineenään maailmanvalloituksessa. Dorcas lähetti useita robotteja tutkimaan merenpohjaa sopivien hailajien löytämiseksi, jotta tämä voisi käyttää näiden geneettistä ainesta Arlissin parantamisessa. Sattumalta Kapteeni Ihmeen kanssa taistellut Namor kuitenkin löytyi uupuneena merenpohjasta. Dorcas päätti hyödyntää Namorin geneettistä materiaalia yhdessä julmimpien haiden kanssa ja loi Arlissista Tiikerihain. Tiikerihai ei kuitenkaan ollut yhteistyöhaluinen Dorcasin kanssa ja karkasi laboratoriosta.

Myöhemmin Dorcas yritti Lohikäärmemiehen avulla nujertaa Namorin, mutta epäonnistui. Raivostuneena Dorcas solmi liiton atlantislaisen sotalordi Krangin kanssa. Krang antoi tohtori Dorcasille koekappaleeksi uskollisen seuraajansa Orkan, jolle Dorcas antoi kokeillaan tappajavalaan voimat. Krang ja Dorcas käyttivät Orkan voimia ja lukuisia tappajavalaita apunaan hyökätessään Atlantikseen. Namorin ja Tiikerihain väliintulo kuitenkin estivät kaksikon suunnitelmat.

Dorcas ja Krang solmivat myöhemmin salaisen liiton Byrrahin kanssa. Kolmikko yritti estää Namorin kruunauksen Atlantiksen prinssiksi ja nostaa valtaistuimelle Namorin sijaan Byrrah. Namor vangitsi Dorcasin ja Krangin, jotka paljastivat, että Byrrah yritti juonillaan kohota hallitsijaksi. Myöhemmin Dorcas hyökkäsi jälleen Namoria vastaan Tiikerihain ja Attuman kanssa. Seuranneessa rajussa taistelussa Namorin kanssa yksi Dorcasin koneista kaatui tämän päälle murskaten pahansuovan tiedemiehen kuoliaaksi.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Dorcas omaa ikäisensä aktiivisesti kuntoilevan miehen fyysiset voimat.

Hänen todellinen voimansa on Dorcasin terävä äly ja mahtava tietous genetiikasta, jonka avulla hän on kyennyt sulauttamaan yhteen atlantislaisten ja merenelävien geneettisiä koodeja. Täten Dorcas on luonut useita yliluonnollisen voimakkaita olentoja.

Dorcas on myös mestarillinen insinööri ja on luonut useita uusia kehittyneitä hyökkäysaseita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]