Timur Katšarava

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Timur Kacharava)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Timur Katšarava (ven. Тимур Владимирович Качарава, georg. თემურ კაჭარავა, 21. elokuuta 1985 Tšernobyl13. marraskuuta 2005 Pietari) oli georgialaistaustainen venäläinen muusikko ja kansalaisaktivisti.

Katšarava syntyi sotilasperheeseen Tšernobylin kaupungin lähistöllä Neuvostoliitossa. Hän opiskeli myöhemmin Pietarin valtionyliopistossa oli mukana antifasistisissa ja anarkistisissa opiskelijaryhmissä. Hän soitti lisäksi kitaraa hardcore-yhtyeissä Sandinista! ja Distress.

Murha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2005 Katšarava oli jakamassa ruokaa Pietarin keskustassa sijaitsevalla Vosstanija-aukiolla järjestetyssä Ruokaa ei aseita -tapahtumassa. Hän joutui ystävänsä kanssa venäläisen uusnatsityhmän piirittämäksi. Katšarava sai viisi puukoniskua kaulaansa ja menehtyi lähes välittömästi.

Katšaravan kuoleman jälkeen yli 3 000 Pietarin yliopiston opiskelijaa lähetti vetoomuksen presidentti Vladimir Putinille, jossa he vaativat toimia murhaajien pidättämiseksi. Joulukuussa Pietarin poliisi pidätti seitsemän epäiltyä.

Elokuussa 2007 Katšaravaa puukottanut uusnatsi tuomittiin 12 vuoden vankeuteen murhasta sekä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Kuusi muuta tekoon osallistunutta saivat lyhyempiä tuomioita, joista osa oli ehdollisia. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kacharava killer gets 12 years 10.8.2007. St. Petersburg Times. Viitattu 12.1.2013.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.