Thomas Torrance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thomas Forsyth Torrance (30. elokuuta 19132. joulukuuta 2007) oli brittiläinen teologi. Hän toimi 27 vuotta kristillisen dogmatiikan professorina Edinburghin yliopiston New Collegessa.

Torrancen skotlantilaiset vanhemmat olivat poikansa syntyessä lähetystyössä Chengdussa, ja hän asui itse Kiinassa vuoteen 1927. Hän oli vanhempiensa esikoinen, joka sai kaksi veljeä ja kolme siskoa. Hän on maininnut omat vanhempansa keskeisimmiksi opettajikseen. Hän meni vuonna 1946 naimisiin Margaret Spearin kanssa.

Hän aloitti opintonsa Edinburghin ja Oxfordin yliopistoilla, mutta pääsi sitten stipendillä Baselin yliopistoon, jossa hän sai opetusta ihailemaltaan Karl Barthilta. Torrance toimi vuonna 1976 Skotlannin kirkon yleiskokouksen johtajana.

Torrancen kirjoitettu tuotanto on laaja, ja hän tutki uransa aikana muun muassa uskonnon ja tieteiden välistä suhdetta. Hän myös käänsi teologisiin aiheisiin liittyvää kirjallisuutta, ja hänelle myönnettiin vuonna 1978 Templeton-palkinto. Hän eli 94-vuotiaaksi. Myös hänen vuonna 1949 syntyneestä pojastaan Iain Torrancesta tuli teologi.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.