Thomas Powys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thomas Littleton Powys, Lilfordin 4. paroni (18. maaliskuuta 1833 Westminster, Middlesex, Englanti - 17. kesäkuuta 1896 Lilford, Northamptonshire)[1] oli englantilainen lintutieteilijä.

Thomas Powysin vanhemmat olivat Lilfordin 3. paroni Thomas Powys ja Mary Elizabeth Fox, joka oli Hollandin 3. paronin Henry Vassall-Foxin tytär. Powys peri isältään paronin arvonimen 1861. Hän avioitui 14. kesäkuuta 1859 Emma Elizabeth Brandlingin kanssa (kuoli 9. heinäkuuta 1884), ja heille syntyi ainakin kolme poikaa. Powys avioitui leskenä 21. heinäkuuta 1885 Clementina Georgina Baillie-Hamiltonin kanssa.[2]

Powys oli yksi kahdeksasta British Ornithologists' Unionin (BOU) perustajasta vuonna 1858. Hän toimi BOU:n puheenjohtajana vuodesta 1867 kuolemaansa asti. Hän oli myös Northamptonshire Natural History Societyn ensimmäinen puheenjohtaja.

Powys matkusteli laajalti, etenkin Välimeren alueella, ja keräsi huomattavan kokoelman lintuja. Hänellä oli myös aviaarioita, joissa oli lintuja maapallon joka kolkalta, muun muassa vapaana lentävä partakorppikotkapari. Hän myös toi minervanpöllön Englantiin 1880-luvulla.

Powys oli ahkera kirjoittaja. Hän julkaisi useita lintukirjoja, muun muassa Notes on the Birds of Northamptonshire and Neighbourhood (1895) ja Coloured Figures of the Birds of the British Islands, jonka kuvitti Joseph Smit, ja jonka viimeisteli Osbert Salvin Powysin kuoleman jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.