There There

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”There There”
Radiohead
Singlen ”There There” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Hail to the Thief
 Julkaistu 26. toukokuuta 2003
 Formaatti CD, 12"
 Tuottaja(t) Nigel Godrich, Radiohead
 Tyylilaji alternative rock
 Kesto 05.23
 Levy-yhtiö Parlophone
Radioheadin muut singlet
Knives Out
2001
”There There”
2003
Go to Sleep
2003

"There There. (The Boney King of Nowhere.)" on englantilaisen yhtyeen Radioheadin kappale, joka julkaistiin singlenä 26. toukokuuta 2003. Se oli ensimmäinen single yhtyeen albumilta Hail to the Thief (2003).

"There There" nousi sijalle 4 Britannian singlelistalla ja sijalle 1 Kanadassa. Se sai myös kohtuullista radiosoittoa Yhdysvaltojen modern rock -radiokanavilla ja oli ehdokkaana Grammy-palkinnon saajaksi osiossa "paras rock-esitys". Se oli yhtyeen menestynein single radiossa sitten vuoden 2000 singlen "Optimistic".

"There Thereen" on vaikuttanut suuresti Can-yhtyeen musiikki (Radiohead on myös tehnyt covereita Canin kappaleista).

Kappaleen studioversio alkaa synteettisellä rytmillä, mutta live-esityksissä se alkaa niin, että kaikki yhtyeen jäsenet (paitsi Yorke ja Colin Greenwood) soittavat rumpuja. Kappaletta soitettiin ensimmäistä kertaa kiertueella Portugalissa ja Espanjassa, tosin sitä oli aikaisemmin soitettu tulomusiikkina.

Kappaleen toinen nimi on "The Boney King of Nowhere". Nimi viittaa brittiläisen lastenohjelman Bagpussin jaksoon, ja myös kappaleen musiikkivideo on Bagbuss-vaikutteinen.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. There There – 5.23
  2. Paperbag Writer – 3.58
  3. Where Bluebirds Fly – 4.32

Julkaisuhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Ajankohta Levy-yhtiö Formaatti Kataloginumero
Japani 21. toukokuuta 2003 Toshiba-EMI CD TOCP 40161
Yhdistynyt kuningaskunta 26. toukokuuta 2003 Parlophone 12" 12R6608
CD CDR6608

B-puolet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"There theren" singlellä on kaksi b-puolta: "Paperbag Writer" ja "Where Bluebirds Fly." "Paperbag Writer" teki lähes kokonaan Yorke, Colin Greenwood lisäsi kappaleeseen vain bassosäkeen. "Where Bluebirds Fly" on taas elektroninen kappale, jonka laulussa ei ole sanoja. Se kuultiin ensimmäistä kertaa yhtyeen tulomusiikkina vuoden 2002 kiertueella. Yhtye on soittanut sitä konsertissaan kerran: maaliskuussa vuonna 2005, jolloin Thom Yorke soitti sen Britanniassa Ether-festivaalilla Lontoon sinfonietan ja Nasaretin arabiorkesterin kanssa. Myös yhtyeen jäsen Jonny Greenwood oli tuolloin mukana, hän soitti ondes martenotia.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thom Yorke "There theren" musiikkivideolla

Kappaleen musiikkivideon ohjasi Chris Hopewell. Videossa laulaja Thom Yorke kulkee metsässä ja löytää monia olentoja, jotka tekevät ihmismäisiä toimintoja (esimerkiksi kaksi kissaa menee naimisiin ja kaksi oravaa istuu takan edessä polttaen piippua). Yorke kulkee tilanteesta toiseen ja luminositeetti lisääntyy. Lopulta hän saapuu metsäaukiolla, jossa kultainen takki riippuu puusta. Hän laittaa takin päälleen ja löytää myös kultaiset kengät, jotka ovat puun sisällä. Samalla hän herättää oksalla olevat varikset, jotka jahtaavat Yorkea ja hyökkäävät hänen kimppuunsa. Kultaiset kengöt antavat hänelle vauhtia. Kengät menevät sotkuun maassa ja kun hän astuu jalkansa päälle, se muuttuu puuksi ja koko hänen vartalonsa alkaa muuttua puuksi. Lopulta Yorke muuttuu kokonaan puuksi ja varikset jäävät istumaan hänen "oksilleen".

Video kuvattiin neljäsosavauhdilla. Siksi se näyttää hyppivän, kuin osa kuvista puuttuisi. Se voitti palkinnon taideohjauksesta vuoden 2003 MTV Video Music Awards-palkintogaalassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.