Theo Hutchcraft

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Theo Hutchcraft esiintymässä Hurtsin konsertissa vuonna 2010.

Theo Hutchcraft (s. 30. elokuuta 1986 Richmond) on englantilainen laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan parhaiten Hurtsin laulajana. Hän oli myös mukana laulamassa Calvin Harrisin ja Alesson kappaleessa ”Under Control”.

Bureau ja Daggers (2005–2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theo tapasi Adam Andersonin vuoden 2005 lopussa yökerhon pihalla. Heidän ystävänsä tappelivat keskenään, mutta Theo ja Adam olivat omien sanojensa mukaan liian humalassa liittyäkseen mukaan, joten he rupesivat juttelemaan musiikista. He huomasivat pian, että heillä on samanlaiset musiikkimaut, joten seuraavana päivänä he perustivat yhteisen bändin. Muutaman kuukauden sähköpostittelun jälkeen he perustivat Bureaun vuoden 2006 maaliskuussa. Heidän ensimmäinen keikkansa oli saman vuoden toukokuussa, minkä jälkeen heillä oli hetken aikaa levytyssopimus.

Pian Bureaun hajoamisen jälkeen vuonna 2007 Hutchcraft perusti Daggersin Andersonin kanssa. Daggers menestyi jo vähän paremmin kuin Bureau, ja he olivat ehdolla Popjustice Twenty Quid Music Prizeen. Erään huonon konsertin jälkeen Theo ja Adam palasivat Lontoosta Manchesteriin, jotta he voisivat miettiä rauhassa Daggersin tulevaisuutta. He äänittivät yhdessä kappaleen nimeltä ”Unspoken” ja ymmärsivät, että he olivat vihdoinkin löytäneet musiikkityylin, jota he halusivat tehdä. Daggersin hajoamisesta ilmoitettiin yhtyeen muille jäsenille ja faneille, minkä jälkeen kaksikko lähti lyhyelle lomalle Italiaan.

Hurts (2009–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hurts kuvasi amatöörimusiikkivideon ”Wonderful Life” -nimiselle kappaleelle. Videolle tarvittiin tanssija, joten Theo ja Adam laittoivat ilmoituksen kaupan ikkunaan. Vain yksi tanssija tuli hakemaan paikkaa, joten hän pääsi videolle. Video ladattiin Hurtsin viralliselle Youtube-kanavalle huhtikuussa 2009, ja siitä tuli nopeasti suosittu. Hurts solmi levytysopimuksen Major Labelin kanssa saman vuoden heinäkuussa. Hurts julkaisi ensimmäisen levynsä Happinessin syyskuussa 2010. Sitä seurasivat Exile maaliskuussa 2013, Surrender lokakuussa 2015 ja Desire syyskuussa 2017.