The Walking Dead: Season Two

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Walking Dead: Season Two
Kehittäjä Telltale Games
Julkaisija Telltale Games
Jakelija Skybound Entertainment
Ohjaaja Dennis Lenart
Eric Parsons
Käsikirjoittaja Nick Breckon
Andrew Grant
Säveltäjä Jared Emerson-Johnson
Pelisarja The Walking Dead
Pelimoottori Telltale Tool
Julkaistu 17. joulukuuta 2013
Lajityyppi graafinen seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
PEGI 18
USK 16
Alusta Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation Vita, PlayStation 3, Xbox 360, Ouya, Android, iOS ja Nintendo Switch
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Walking Dead: Season Two on Telltale Gamesin kehittämä ja julkaisema graafinen seikkailupeli, joka julkaistiin vuonna 2013 usealle eri alustalle. Peli perustuu samannimiseen sarjakuvaan ja on jatkoa alkuperäiselle The Walking Deadille.

Peli koostuu viidestä eri jaksosta, joista ensimmäinen, All That Remains julkaistiin 17. joulukuuta 2013.[1][2]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin toinen kausi seuraa ensimmäiseltä kaudelta tuttua Clementineä, kauden sijoittuessa noin 2 vuoden päähän Leen kuolemasta. Clementine tapaa matkan aikana useita uusia henkilöitä, joista tärkeimpiä Luke, nuori ja ketterä yrittäjä, Nick, Luken hyvä ystävä, Rebecca, raskaana oleva nainen, Sarah, ahdistushäiriöstä kärsivä tyttö, Carver, erään kommuunin pahansuopa johtaja, Jane, nuori, selviytymisestä hyvin tietävä nainen, Mike, hyväntahtoinen tummaihoinen mies, Alvin Jr., Rebeccan lapsi sekä Arvo, nuori venäläinen poika. Clementinen tavoin Kenny, Christa ja Omid tekevät paluun ensimmäiseltä kaudelta. "400 Days" -lisäosan Bonnie ja Tavia esiintyvät myös tällä kaudella, ja pelaajien päätöksistä riippuen myös Vince, Wyatt, Shel, Becca ja Russell voivat esiintyä osana toista kautta.

Episode 1: All That Remains[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen kauden ensimmäinen episodi alkaa muutama kuukausi Leen kuoltua. Clementine on löytänyt Omidin ja Christan, ja matkaa heidän kanssaan 400 Days:tä tuttuun Gil's Pitstoppiin, nyt jo hylättynä. Omid ja Christa keskustelevat heidän lapsensa nimestä humoristisesti, ja Omid antaa Clementinen mennä peseytymään naistenhuoneeseen. Ei aikaakaan, kun Clementinen yllättää nuori nainen Clementinen yrittäessä piileskellä tältä. Nuori nainen, Michelle, uhkaa Clementineä tämän omalla aseella ja vaatii tätä antamaan tämän hatun hänelle. Omid kuulee uhkailun, ja yrittää lähestyä Michelleä hiljaa, kuitenkin siinä epäonnistuen. Omidin avaama ulko-ovi sulkeutuu, ja Michelle ampuu Omidia rintaan, tappaen tämän. Christa ryntää sisään, ja ampuu armoa anelevan Michellen. Christa asettuu kuolevan miehensä rinnalle, itkun saattelemana.

16 kuukautta Omidin kuolemasta Christa ja Clementine jatkavat matkaansa. Christa ei halua puhua Clementinen yrityksistä huolimatta. Vähän ajan päästä Christa lähtee etsimään kuivia puita nuotioon, kunnes rosvot piirittävät hänet. Clementine lähtee auttamaan Christaa, mutta molemmat päätyvät lopulta eri suuntiin. Clementine päätyy paon lopuksi jokeen, joka vie hänet toiselle puolelle rantaa. Clementine löytää koiran, Samin, jonka omistajat ovat kuolleet. Löydettyään tölkkipapuja Sam käy Clementinen kimppuun, ja hän joutuu tappamaan koiran. Sam kuitenkin ehti purra Clementinelle syvän haavan tämän käteen.

Clementine harhailee metsässä, kunnes on vähällä pyörtyä. Zombit ovat saavuttamassa tätä, kunnes kaksi selviytyjää, Pete ja Luke, löytävät hänet. Luke kantaa Clementineä siihen asti, kunnes tajuaa että tätä on purtu. Clementine yrittää vakuuttaa kaksikkoa että kyseessä oli koira, mutta ainoastaan Pete uskoo tätä. Clementine pyörtyy, ja hetken päästä hän herää mökin vierestä, useamman selviytyjän kanssa. Ihmiset miettivät mitä tehdä tytön kanssa, ja laittavat hänet tilapäisesti varastoon. Clementine tajuaa tilanteen, ja lähtee etsimään talosta tarvikkeita, jolla saa haavansa ommeltua. Sisältä Clementine löytää nuoren tytön, Sarahin, jonka kanssa voi hieroa ystävyyttä tai ei, valintojen mukaan. Clementine löytää tarvitsemansa ja menee takaisin vajaan ompelemaan haavansa. Ommeltuaan haavan kulkija hyökkää Clementinen kimppuun, jonka tämä selättää nopeasti. Luke ja muut avaavat vajan oven ja ottavat Clementinen sisään mökkiin. Carlos, ryhmän lääkäri ja Sarahin isä, tarkastelee Clementinen haavaa ja sanoo olevansa pettynyt Clementinen toimintaan.

Aamulla Clementine, Pete ja tämän siskonpoika Nick lähtevät rannalle kalastamaan, mutta kohtaavat useita ruumiita. Ryhmä tajuaa, että kuolleiden takana on ihminen. Hetken viivyttyään rannalla kulkijat saavuttavat joukon ja pelaajan päätöksestä Clementine voi lähteä joko Peten tai Nickin kanssa pakoon. Peteä purraan joka tapauksessa, pelaajan päätöksestä riippumatta. Episodi päättyy valintaan.

Episode 2: A House Divided[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajan valinnoista riippuen Clementine karkaa rannalta Peten tai Nickin kanssa. Mikäli Clementine pakeni Peten kanssa, kaksikko piiloutuu hylättyyn asuntoautoon. Pete toteaa Clementinelle että hänen aikansa on ohi, eikä jalan amputoinnistakaan ole hyötyä. Yön yli nukuttuaan kaksikko pakenee, mutta Pete uhrautuu kulkijoille Clementinen paetessa. Mikäli pelaaja karkasi Nickin kanssa, Nick päätyy väestönsuojaan juomaan. Nick saattaa tarjota Clementinelle juotavaa, ja ylistää Peteä tälle. Clementine saa puhuttua Nickille järkeä ja kaksikko pääsee lähtemään karkuun, yön yli jälleen nukuttuaan. Nick jää kuitenkin taakse suojaamaan Clementineä.

Clementine palaa mökille, jossa Carlos ja Rebecca, raskaana oleva nainen, ovat huolissaan. Kaksikko lähtee etsimään Nickiä, Rebecan miestä Alvinia sekä kadonnutta Lukea. Clementine jää taloon Sarahin kanssa, ja huomaa pian, että vieras mies kävelee sisään mökkiin. Mies esittäytyy William Carveriksi, ja Clementine voi halutessaan puhua tälle totta tai valehdella. Carver kertoo, että hänen kommuunistaan karanneet ihmiset on löydettävä, ja lähtee tutkimaan mökkiä Clementinen vastusteluista huolimatta. Sarah piilottelee Carverilta parhaansa mukaan, mutta Carver löytää maasta pian Sarahin ottaman kuvan itsestään. Carver varoittaa Clementineä uusista ystävistään, ja sanoo, että he eivät ole sitä miltä näyttävät.

Carlos ja muut ryhmän jäsenet, myös kadonneet Alvin, Nick ja Luke, palaavat mökkiin, ja Clementine kertoo mitä tapahtui. Ryhmä päättää lähteä pakoon mökistä, ja löytävät Peten kuolleena. Peteä on ammuttu päähän, jottei tämä muuttuisi zombiksi. Nick masentuu näkemästään, mutta ryhmä jatkaa silti matkaansa. Ryhmä kohtaa muutaman päivän kävelyn saattelemana sillan, jota Luke ja Clementine lähtevät ylittämään. Kulkijoiden taistelun jälkeen kaksikko kohtaa miehen, Matthewin, joka sanoo että lähistöllä on hiihtomaja nimeltään Moonstar Lodge. Yhtäkkiä Nick ampuu Matthewin kuoliaaksi, ja väittää että tämä uhkasi kaksikkoa. Ryhmä löytää toisen mökin, jossa Matthew asusti tilapäisesti. Ryhmä vaihtaa muutaman sanan Nickin kanssa, kunnes kulkijat jälleen saavuttavat ryhmän. Clementine ja muut suuntaavat kohti hiihtomajaa.

Hiihtomajassa Luke pyytää Clementineä tarkistamaan selustan, ja tämä huomaa pian valon välkkyvän horisontissa. Muut ihmiset saavat muuta ajateltavaa; hiihtomaja ei ollutkaan tyhjillään. Clementine menee katsomaan tilannetta, ja huomaa iloisen yllätyksen; Kennyn. Kenny, ja hiihtomajan omistaja Walter toivottavat ihmiset sisään. Clementine ja Kenny puhuvat keskenään kokemastaan, ja selviää, että Kennyn löysi Savannahista Sarita -niminen nuori nainen, joka myös asuu hiihtomajassa. Ennen pitkää ihmiset löytävät hiihtomajan edustalta nuoren naisen, lisäosasta tutun Bonnien, jolle ryhmä antaa tarvikkeita. Sisälle päästyään Clementine huomaa valokuvan Walterista ja Matthewista, ja tajuaa, että Matthew oli Walterin poikaystävä. Myös, Clementinen mukaan ottama veitsi, joka kuului Matthewille, on kadonnut tämän laukusta.

Clementine ja Nick löytävät Walterin terassilta veitsen kanssa. Walter raivostuu Nickille, ja Clementine voi vakuuttaa Matthewin kuoleman olleen vahinko. Hiihtomajan hälytysjärjestelmä alkaa yhtäkkiä soida ja paikka täyttyy kulkijoista. Selviytyjät saavat suurimman osan tapettua, mutta Nick joutuu kulkijan kynsiin. Clementinen sanavalinnoista riippuen Walter voi pelastaa Nickin, tai jättää tämän kuolemaan. Yhtäkkiä yllättävältä taholta tulee apua kulkijoiden tappoon; Carver, aikaisemmin tavattu Bonnie ja muita Carverin ryhmään kuuluvia ihmisiä ilmaantuu paikalle metsästä. Carver pakottaa ihmiset sisään hiihtomajaan, mutta Kenny, Luke, Rebecca, Alvin ja Clementine ovat ehtineet piiloon Carverilta.

Clementine voi joko paljastaa itsensä Carverille tai lähteä etsimään Kennyä ja Lukea. Valinnasta huolimatta Carver pahoinpitelee Carlosin, tivaten Rebecan olinpaikkaa. Selviää myös, että raskaana olevan Rebecan lapsi on todellisuudessa Carverin. Kenny yrittää ulkoa käsin ampua uusia tulokkaita, tappaen yhden Carverin miehistä ja haavoittaen Carveria. Kostoksi Carver tappaa Walterin ja, pelaajan valinnoista riippuen, Alvinin. Lopulta, uusien uhrien välttämiseksi, Kenny luovuttaa ja Carver saa loput ihmiset haltuunsa. Carver toivottaa heidät tervetulleiksi ryhmäänsä. Episodi päättyy tähän.

Episode 3: In Harm's Way[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Episodi alkaa, kun Clementinen ryhmä matkaa pakettiauton takaosassa Carverin kaappaamina. Kenny ehdottaa, että ryhmän tulisi paeta, mutta Carlos toruu tätä. Pelaaja voi olla Kennyn kanssa samaa mieltä. Pian kuitenkin ovi avautuu, ja lisäosasta tuttu Tavia, sekä muita kommuunin jäseniä ovat heitä vastassa. Jos Alvin pelastui viime jaksossa, Carver vie tämän toimistoonsa, pois muiden luota. Tavia pakottaa muun ryhmän heille varattuun tilaan, ja Carver kertoo, että he tulevat tekemään töitä hänelle. Carver myös ilmoittaa, että heidät kaikki on anteeksiannettu teoistaan. Huoneessa on myös muita ihmisiä; Mike, Jane, ja zombinpuremasta selviytynyt Reggie, jonka käsi on amputoitu. Reggie on hankkinut itselleen huonoa ja kömpelöä mainetta, ja yrittää parhaansa mukaan hyvittää virheensä.

Aamulla ihmiset ryhtyvät töihin, ja Sarah ja Clementine puhuvat Carverin kuullen toisilleen, keskeyttäen tämän. Rangaistuksena Carver käskee Carlosta lyömään tytärtään, joka lyönnin seurauksena järkyttyy pahoin. Myöhemmin Clementine, Sarah sekä Reggie saavat tehtäväkseen puuhastella kasvihuoneella. Sarah ei järkytykseltään kuitenkaan saa paljoa aikaan, ja Carver suuttuu Reggielle tämän huonosta vahtimisesta. Carver työntää tyttöjen nähden tämän alas katolta.

Clementine määrätään kuljettamaan tavaraa Mikelle ja Kennylle, jotka ovat kuitenkin käsirysyssä toisessa talossa. Zombit hyökkäävät taloon sisään, mutta ne saadaan hoidettua nopeasti. Troy, Carverin vartija, vihastuu entisestään Clementinelle. Luke, joka katosi viime jaksossa, löytää Clementinen ja muut; ongelmaksi koituu kuinka he pääsevät huomaamattomasti pois kommuunista. Lukella on kuitenkin ylimääräinen radiopuhelin.

Clementine joutuu Carverin puhutteluun, ja mikäli Alvin on yhä hengissä, Carver sanoo pahoinpidelleensä tämän koska hän tappoi erään kommuunin jäsenistä. Muu ryhmä tajuaa tilanteen vakavuuden, ja myös sen, että pois on päästävä nopeasti. Clementine lähetetään varastamaan radiopuhelin kommuunin sisäpuolelta, ja tämä onnistuu saamaan sellaisen. Aamulla tilanne pahenee kuitenkin entisestään, kun Carver löytää Luken ja tajuaa ryhmän aikeet. Carver hakkaa varoitukseksi Kennyn miltei kuoliaaksi, ja Bonnie toteaa, että heidän on lähdettävä jo tänään.

Kenny lopulta herää, ja Clementine lähetetään avaamaan toimiston radio, jotta vartijat saataisiin hämilleen. Myös zombit alkavat piirittää kommuunia. Toimistossa oleva Alvin lopulta ammutaan, mikäli tämä pelastettiin. Clementine saavuttaa muut, joita Carver jälleen piirittää. Valinnoista riippuen Clementine voi ampua Carveria lamaannuttaen tämän. Carver halveksuu ryhmää, ja Kenny tappaa tämän raa'asti vasaralla, jota Clementine voi jäädä katsomaan. Ryhmä saapuu lopulta ulos, jossa koko piha on täynnä kulkijoita. Jane näyttää ryhmälle, kuinka selviytyä tilanteesta ja ryhmä hajaantuu pienempiin ryhmiin, joutuen erilleen toisistaan. Yhtäkkiä kuitenkin kommuunin vartijat alkavat ampua huomaamattaan zombien seassa kulkevia ihmisiä, ja Carlos saa osuman. Zombit haistavat hänen verensä ja tappavat tämän, joka saa Sarahin kauhun valtaan. Tämä lähtee juoksemaan zombien sekaan. Clementine puolestaan saa pelin viimeisen valinnan; amputoidako juuri pureman saaneen Saritan käden vai tappaako häntä juuri purrut zombi. Episodi päättyy valintaan.

Episode 4: Amid The Ruins[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso alkaa, kun Sarita pyörtyy. Kenny saapuu paikalle nopeasti, ja alkaa syyttää Clementineä tilanteesta. Mike käskee Kennyä pakenemaan kanssaan, ja Sarita lähtee tämän mukaan riippuen pelaajan valinnoista.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tällä viikolla julkaistavat pelit - The Walking Deadin toinen kausi alkaa! Pelaajalehti. Arkistoitu 14.7.2014. Viitattu 14.5.2014. (suomeksi)
  2. The Walking Dead: Season Two kicks off December 17 Gamespot. Viitattu 14.5.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]