Zackin ja Codyn viiden tähden elämää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zackin ja Codyn viiden tähden elämää
The Suite Life of Zack & Cody
Zackin ja Codyn viiden tähden elämää Logo
Zackin ja Codyn viiden tähden elämää Logo
Tyyli Tilannekomedia
Kestoaika 22 minuuttia
Luoja(t) Danny Kallis
Jim Geoghan
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Disney Channel
Suomi Disney Channel
Suomi Disney XD
Esitetty 18. maaliskuuta 2005 – 1. syyskuuta 2008
Tuotantokausia 3
Jaksoja 87
Tunnuskappale "Here I Am" esittä ja Loren Davis ja Drew Davis Band
Tuotanto
Tuottaja(t) Walter Barnett
Vastaava(t) tuottaja(t)
  •  Danny Kallis
  • Irene Dreayer
  • Pamela Eelis O'Connell
    (kausi 2-3)
  •  Jim Geoghan (kausi 3)
Ohjaaja(t) Richard Correll
Lex Passaris
Jim Drake
Kelly Sandefur
Danny Kallis
Säveltäjä(t)  
  • Gary Scott
    (musiikkia)
  • John Adair & Steve Hampton
    (laulun)
Tuotantoyhtiö(t) It's a Laugh Productions
Palkinnot
Voitetut Young Artist Award (2007)
BMI Cable Award (2005, 2007)
Role Model Award (2006)
Young Hollywood Award (2006)
Ehdokkuudet Emmy (2006, 2007, 2008)
Blimp Award (2007, 2008)
Young Artist Award (2006, 2007, 2008)
Aiheesta muualla
IMDb

Zackin ja Codyn viiden tähden elämää (engl. The Suite Life of Zack & Cody) on Disneyn tuottama tilannekomedia, jonka loivat Jim Geoghan ja Danny Kallis. Sarjaa on lähetetty Disney Channelilla vuodesta 2005. Sarjaa on kuvattu elävän yleisön edessä Hollywood Center Studiosilla. Suomessa sarjaa on näytetty sekä alkuperäisversiona että suomeksi dubattuna versiona.

Zackin ja Codyn viiden tähden elämää kertoo Tipton-nimisestä hotellista Bostonissa, johon kaksoset Zack ja Cody muuttivat. Hotellia johtaa Marion Moseby. Tunnusmusiikin laulaa Drew Davis Band. Sarjasta on tehty kirjoja, lautapelejä ja vaatteita.

Vuonna 2007 sarja päätettiin lopettaa kolmanteen tuotantokauteen. Sarjan spin-offin Viiden tähden merielämää tekeminen alkoi seuraavana vuonna.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zachary "Zack" Martin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zack (Dylan Sprouse) on melkein aina pulassa. Zack pukeutuu usein skeittailuvaatteisiin. Hän on kiinnostunut erittäin paljon tytöistä ja oli ihastunut vuosia vanhempaan Maddieen ensimmäisellä tuotantokaudella. Zack on urheilullisempi kuin veljensä Cody. Zack on kaksosista kymmenen minuuttia vanhempi.

Codester "Cody" Martin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cody (Cole Sprouse) on intellektuelli, kypsempi ja tunteekkaampi kaksonen, mutta hän on usein mukana veljensä hulluissa kuvioissa. Cody on hieman vähemmän kiinnostunut tytöistä kuin veljensä, mutta hän on usein flirttaillut hotellin vieraalle, Barbara Brownsteinille, mutta he ovat enemmänkin kiistelleet siitä, että kumpi on älykkäämpi. Cody on myös käynyt matikkaleirillä ja on paljon älykkäämpi kuin veljensä Zachary ja on voittanut tavauskilpailun.

Madeline "Maddie" Fitzpatrick[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maddie (Ashley Tisdale) on teini-ikäinen ja hän on töissä Tipton-hotellin makeistiskillä sekä Cluck Bucket- nimisen pikaruokalan kassalla. Hänen koko nimensä on Madeline Margaret Genevieve Miranda Catherine Fitzpatrick. Maddie on luonteeltaan fiksu ja kypsä teini. Maddieta kutsutaan myös töissä "karkkitytöksi". Hän on yleensä Zackin ja Codyn lapsenvahti.

London Tipton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

London (Brenda Song) on Tiptonin omistajan Wilfred Tiptonin tytär ja Tipton-hotellin perijätär. London on luonteeltaan tyhmä, pilalle hemmoteltu, rikas ja itserakas teini. London pitää shoppailusta, uusista vaatteista, kengistä ja koruista. Hänen parhain ystävänsä on Maddie, vaikka heillä onkin välillä paljon erimielisyyksiä. London kehuu itseään sanomalla:- Yay me! (suom. Hyvä minä!). London on parodia Paris Hiltonista.

Marion Moseby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moseby (Phill Lewis) on hotellin tiukka mutta hauska johtaja, joka puhuu yleiskieltä ja pitää Londonista (jonka hän itse kasvatti) kuin omasta tyttärestään.

Carey Martin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carey (Kim Rhodes) on Zackin ja Codyn yksinhuoltajaäiti. Carey laulaa Tiptonin ravintolassa. Hän on viisas, mutta silti melko aggressiivinen kaksosten tekemisiä kohtaan. Usein hän unelmoi George Clooneysta. lähde? Hän löysi laulamisen lahjansa vahingossa, kun hän aloitteli stand-up- uraansa.

Esteban[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esteban (Adrian R'Mante) on Tipton-hotellin pikkolo. Hänen koko nimensä on Esteban Julio Ricardo Montoya de la Rosa Ramirez. Kun Esteban muutti Perusta hän halusi Baseball pelaajaksi, mutta tyytyi pikkolon rooliinsa. Estebanilla on myös lemmikkikana nimeltä Dudley. Hän on taikauskoinen.

Arwin Q. Hochauser[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arwin (Brian Stepanek) on Tipton-hotellin talonmies, Arwin kuitenkin epäonnistuu yleensä. Arwin on kuvailtu luonteeltaan hauskaksi, ystävälliseksi, haisevaksi ja hieman hulluksi kaveriksi. Arwin pukeutuu joka päivä siniseen haalariin. Arwin on myös todella ihastunut Zackin ja Codyn äitiin, Careyhyn.

Nia Moseby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nia (Giovonnie Samuels) on teini-ikäinen ja hän on töissä Tipton-hotellin kaupan kassalla tuuramassa Maddieta koko kesän. Nia on Marion Mosebyn veljentytär ja hän on tehnyt hieman tuttavuutta Londonin kanssa.

Muriel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muriel (Estelle Harris) on Tipton-hotellin laiska siivooja. Muriel yleensä pelkästään nukkuu, istuu ja mussuttaa herkkuja työpäivänsä Tipton-hotellissa. Hän käy myös välillä hoitamassa Zackia ja Codya mikäli Maddie ei pääse tulemaan, mutta yleensä hän lepää silloinkin.

Lance Fishman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lance (Aaron Musicant) on töissä Tipton-hotellin allasosastolla hengenpelastajana. Lance seurusteli Londonin kanssa, mutta he erosivat, koska Lance löysi toisen. Lance oli myös mukana Maddien ja hänen ystäviensä kanssa bändissä nimeltä Waterworks. Maddien kanssa hänellä on ollut säpinää, mutta suhteesta ei koskaan oikein tullut mitään.

Bob[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bob on Zackin yksi parhaimmista ystävistä. Hän joutuu aina välillä vahingossa mukaan Zackin kolttosiin. Sarjassa Bobilla on dysleksia eli lukihäiriö.

Vierasesiintyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa on myös ollut vierasnäyttelijöitä. Jaksossa "Tähti talossa" ("Rock Star in the House") esiintyi Jesse McCartney. Alyson Stoner on esiintynyt monissa sarjan jaksoissa, kuten "Pusuja ja korista" ("Kisses & Basketball") ja "Kaksosklubi" ("Club Twin"). Stoner esiintyi Max-nimisenä hahmona, joka on oikeasti tyttö, mutta haluaa olla poika, koska silloin hän muka voisi "pyöriä coolien kanssa". Myös Zac Efronia on nähty eräässä jaksossa, jossa hän muun muassa suuteli Maddie Fitzpatrickiä. Monique Coleman ja Vanessa Hudgens ovat myös olleet muutamassa jaksossa. Myös Alexa Nikolas ja Raven Symone ovat olleet yhdessä jaksossa. Tipton-hotelli on nähty myös yhdessä Hannah Montana-jaksossa.Tony Hawk on myös ollut yhdessä jaksossa. Selena Gomez on myös vieraillut Codyn tyttöystävänä. Suudellessaan Zackia koulun näytelmässä hän jättää Codyn koska ihastui Zackiin, jolloin Zackin ihastus kertoi Codylle olevansa ihastunut häneen.

Tipton Hotel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hotelli Tipton on viiden tähden hotelli, joka on pääalue sarjassa. Hotelli Tiptonissa on tehty myös televisiomainos, joka houkuttelisi lisää asiakkaita Tiptoniin. Carey Martin laulaa Tiptonissa, Maddie Fitzpatrick on töissä karkkitiskillä ja Marion Moseby on hotellin johtaja.

Videopelejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjasta on tehty kolme videopeliä, joista suurin osa on julkaistu Nintendo DS:lle.

  • The Suite Life of Zack & Cody: Tipton Trouble (vuonna 2006)
  • The Suite Life of Zack & Cody: Tipton Caper (vuonna 2006)
  • The Suite Life of Zack & Cody: Circle of Spies (vuonna 2007)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]