The Story of Ricky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Story of Ricky eli Riki-Oh on alun perin manga-sarjakuva, josta myöhemmin tehtiin animaatio ja näytelty elokuva. Rickyn hahmon loivat Masahiko Takajo ja Saruwatari Tetsuya.

Ricky on nuori mies, joka on oppinut Qigong -nimisen taistelulajin Tšiang Kai-šekin henkivartijalla. Hänellä on äärimmäiset voimat ja hän kykenee murskaamaan ihmisiä ja esineitä. Tarinat kertovat Rickyn elämästä tulevaisuuden huippuvartioidussa yksityisessä vankilassa, jonne hän on joutunut kostettuaan yakuza-mafialle tyttöystävänsä kuoleman.

Manga-sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manga-sarjakuvaa julkaistiin Business Jump -nimisessä lehdessä kaikkiaan 12 tarinaa vuosina 19881990.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanissa valmistettiin vuonna 1990 kaksi suoraan videolevitykseen mennyttä Ricky-elokuvaa: Riki-oh: The Wall of Hell ja Riki-oh: Child of Destruction. Ensimmäinen elokuva kertoo alkupään manga-tuotannon tapahtumia ja toisessa Ricky etsii veljeään, joka on joutunut pahan kultin seuraajaksi.

Elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1991 tehtiin Hongkongissa Rickyn vankila-ajasta elokuva, jossa esiintyvät oikeat näyttelijät. Elokuvan ohjasi Ngai Kai Lam ja Rickyn roolia esittää Siu-Wong Fan. Vuonna 1993 elokuvaa esitettiin teattereissa myös Yhdysvalloissa. Elokuva on äärimmäisen väkivaltainen ja taistelukohtaukset noudattavat ns. splatter-tyyliä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.