The Rembrandts

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Rembrandts
(19901996, 2000–)
Tiedot
Kotipaikka: Yhdysvallat
Laulukieli: englanti
Sivusto: therembrandts.net
Jäsenet
Danny Wilde Kitara, laulu
Phil Solem Basso, laulu
Entiset jäsenet
Pete McRae rummut, laulu
Levy-yhtiöt
Warner  
Atco  
EastWest  

The Rembrandts on vuonna 1990 perustettu rock-yhtye, joka tuli tunnetuksi hitistään I’ll Be There for You, joka on myös suositun Frendit sarjan tunnusmusiikki. Yhtyeessä on ollut useasti vaihteleva rumpali, ja nykyään siinä on vain kaksi jäsentä ja rumpali, joka ei virallisesti kuulu yhtyeeseen. Yhtye on kolmihenkinen, hajosi vuonna 1996 mutta teki comebackin vuonna 2000, ja kiertue menestyi kohtalaisen hyvin. Yhtye on julkaissut neljä studiolevyä (vuosina 1990, 1992, 1995 ja 2001), kolme kokoelmaa (1998, 2005 ja 2006). Uuden albumin, Returnin on määrä ilmestyä kesän jälkeen 2009. Yhtyeeseen kuuluvat perustajajäsen Danny Wilde, Phil Solem ja rumpali Pat Mastelotto, joka ei virallisesti kuulu yhtyeeseen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perustaminen (1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Rembrandtsin perusti Danny Wilde vuonna 1990. Hänellä oli laaja kokemus musiikkialalta, sillä oli tehnyt aiemmin yhteistyötä The Quick ja Great Buildings yhtyeiden kanssa, sekä tehnyt 3 soololevyä. Hän päätti kasata yhtyeestä kolmihenkisen, ja hän muisti Great Buildingsissa soittaneen Phil Solemin, joka oli ollut toinen perustajajäsen. Kumpikin oli soittanut yhtyeessä 1979-1984, ja tehnyt yhteistyötä The Quick-yhtyeen levyllä Mondo Deco (1976). Phil tuli yhtyeeseen basistiksi. Rumpuihin tuli Kaliforniassa asusteleva kaveri nimeltä Pete McRae, joka jatkaa levyttämistä edelleen aktiivisesti. Yhtye solmi levytyssopimuksen Atlantic Recordsin kanssa, ja alkoi työstää materiaalia ensimmäiselle albumilleen.

Albumit The Rembrandts ja Untitled (1990-1992)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen esikoisalbumi The Rembrandts julkaistiin 4. syyskuuta 1990. Albumi ei nauttinut kummempaa suosiota, mutta yhtyeen lopettamiseen mennessä 1996 albumia oli myyty platinalevyn verran. Yhtye sai pienimuotoisen kiertueen ja teki samalla kappaleita seuraavalle levylleen. Toinen albumi, Untitled julkaistiin kesäkuussa 1992. Kansikuvaan on maalattu Danny Wilden ja Phil Solemin kasvot, niin kuin edellisenkin albumin kanteen. Yhtye sai ensimmäisen kultalevynsä esikoisalbumista, ja seuraavana vuonna myös Untitled myi kultaa. Samoihin aikoihin alettiin myös inttää, ettei McRae ollut yhtyeen täysivaltainen jäsen. Sama kuvio toistui paria vuotta myöhemmin Spin This-kokoelmalevyn merkeissä, jossa mainitaan että yhtyeen ainoa "virallinen" jäsen on Danny Wilde.

Menestysalbumi LP ja lopullinen läpimurto (1995)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosien 1993-1994 valmisteltiin huolella seuraavaa albumia, sillä Phil Solemin veljen, David Solemin mielestä kaksi edellistä albumia olivat hutiloituja teoksia, aivan sama mitä myivät. Lopulta Solem ja Wilde päästivät ilmaan ajatuksen, että miksei David sitten tuota levyä kerta on niin kokenut. David suostui ajatukseen. Albumin aikoihin Wilde ja Solem riitaantuivat McRaen kanssa, joka sanoi, että ei kaipaisi opastusta musiikkihommissa, ja että oli levyttänyt 70-luvulta asti. Lopulta Phil, Danny ja David päättivät keskenään, että tämä albumi on viimeinen alkuperäisellä kokoonpanolla. McRaelle ei kerrottu asiasta mitään. Vuonna 1994 tuli yllättävä pyyntö: Frendit-tv sarja halusi levyn kappaleen I'll Be There For Youn sarjan tunnuskappaleeksi. Alun perin neuvoteltiin myös kappaleesta April 29. Yhtye pääsi suursuosioon ja kaikki oli hyvin.

Välien tulehtuminen ja lopetus (1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1996 kiertueen loputtua Solem ja Wilde päättivät, että nyt olisi aika antaa McRaelle lähtöpassit. Ihmeellistä kyllä, McRae otti asian ensin puheeksi, ja huusi muille siitä että ei ole täysivaltainen jäsen. Lopulta hän sanoi, että lähtee, ennen kuin Wilde tai Solem ehtivät asiasta mitään sanoa. The Rembrandts lopetti, mutta Frendit tv-sarjan ansiosta yhtye menestyi myös lopetuksen jälkeen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoonpanot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen (1990-1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen (2000-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.