The Raid 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Raid 2
The Raid 2: Berandal
Ohjaaja Gareth Evans
Käsikirjoittaja Gareth Evans
Tuottaja
  • Ario Sagantoro
  • Nate Bolotin
  • Aram Tertzakian
Säveltäjä
Kuvaaja
  • Matt Flannery
  • Dimas Imam Subhono
Leikkaaja
  • Gareth Evans
  • Andi Novianto
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Indonesia
Tuotantoyhtiö
Levittäjä SinemArt
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 150 minuuttia
Alkuperäiskieli indonesia, japani, englanti
Budjetti 4 500 000 dollaria[1]
Tuotto 6 600 000 dollaria[2]
Edeltäjä The Raid: Redemption
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

The Raid 2 (indonesiaksi The Raid 2: Berandal) on vuonna 2014 ensi-iltansa saanut indonesialainen toimintaelokuva, jonka on ohjannut Gareth Evans. Elokuva on suora jatko-osa vuoden 2011 The Raid: Redemptionille. Edeltäjänsä tapaan The Raid 2:n pääosassa esiintyy Iko Uwais. Muita pääosanäyttelijöitä ovat muun muassa Arifin Putra, Oka Antara, Tio Pakusadewo, Alex Abbad ja Julie Estelle. Elokuvan ensi-ilta oli Sundancen elokuvajuhlilla tammikuussa 2014, ja 28. maaliskuuta elokuva sai ensi-iltansa Indonesiassa ja Yhdysvalloissa. Elokuvan esittäminen kiellettiin Malesiassa.

The Raid: Redemptionin ja Gareth Evansin aiemman Merantau – Soturin nyrkit -lähitaisteluelokuvan tapaan The Raid 2 esittelee indonesialaista pencak silat -taistelutyyliä.

Alun perin trilogiaksi suunniteltu elokuvasarja päättyi 2. osan jälkeen, kun ohjaaja päätti, että hän ei aio tehdä The Raid 3 -elokuvaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva jatkuu suoraan edellisen elokuvan tapahtumista, jossa huumeparoni Bejon teloittaa Andin. Samaan aikaan konstaapeli Bunawar vastaanottaa Jakartan kerrostalon tapahtumista selvinneet Raman, Bowon ja Wahyun. Bunawar käskee miestensä viemään vakavasti haavoittuneen Bowon hoidettavaksi, ja teloittaa Wahyun Raman estelyistä huolimatta. Bunawar kertoo Ramalle Taman olleen vain pikkutekijä rikollismaailmassa ja pyytää Ramaa liittymään salaiseen poliisiryhmään, jonka tarkoitus on paljastaa poliisipäällikkö Rezan korruptoitunut yhteys Bangunin ja Goton rikollisperheisiin. Rama kieltäytyy, kunnes saa kuulla Andin kohtalosta. Bunawarin alaisuudessa Rama soluttautuu kahdeksi vuodeksi vankilaan tutustuakseen rikollisjohtaja Bangunin poikaan Ucoon. Tehdäkseen vaikutuksen Ucoon Rama joutuu pahoinpitelemään Bangunia vastustavan poliitikon ennen soluttautumistehtävää.

Beni-niminen mies joukkoineen yrittää murhata Ucon, mutta Rama pelastaa hänet. Kiitollinen Bangun palkkaa Raman, ja tämä alkaa työskennellä Bangunin neuvonantajalle Ekalle ja ansaita rikollisperheen luottamusta. Bejo antaa Ucolle mahdollisuuden tappaa vangitun Benin. Uco kiinnittää huomiota Benin ranteessa olevaan merkilliseen tatuointiin ja lopulta tappaa vihamiehensä. Bejo kertoo Ucolle huhuista, joiden mukaan japanilainen Goton perhe yrittäisi kääntää Rezan Bangunia vastaan. Uco ja Bejo päättävät aloittaa jengisodan, jonka aikana Uco voisi näyttäytyä aikaansaavana isänsä silmissä ja Bejo voisi hyötyä kaaoksesta. Bejon joukot tappavat Bangunin luotettavimman palkkatappajan Prakoson ja lavastavat murhan japanilaisten tekemäksi, ja vastaavasti Goton alaisten murhat lavastetaan Bangunin kostotoimenpiteiksi. Jengisodassa myös Rama joutuu hyökkäyksen kohteeksi, ja kamppailun jälkeen hän tajuaa hyökkääjien olevan Rezan korruptoituneita alaisia.

Bangun ja Goto järjestävät rauhanneuvottelut, joiden etenemistä Uco yrittää häiritä. Bangun toteaa Ucon nolanneen hänet Goton silmissä ja pahoinpitelee poikansa. Eka kutsuu Raman paikalle, kun tilanne Bangunin ja Ucon välillä riistäytyy käsistä. Kun myös Bejo joukkoineen saapuu paikalle, Uco tappaa isänsä ja haavoittaa Ekaa. Rama ja Eka pakenevat, ja Eka paljastaa olleensa itsekin soluttautumistehtävässä Bangunin perheessä. Ennen menehtymistään haavoihinsa Eka kehottaa Ramaa kukistamaan Bejon.

Goto raivostuu kuullessaan Ucon ja Bejon tappaneen Bangunin ja Rezan kääntyneen Gotoa vastaan. Goto julistaa sodan Bejoa ja Rezaa vastaan. Uco, Bejo ja Reza tapaavat Bejon ravintolassa. Uco huomaa Bejon ranteessa samanlaisen tatuoinnin kuin Benillä ja alkaa uskoa häikäilemättömän Bejon manipuloineen häntä alusta alkaen. Samaan aikaan Rama hyökkää ravintolaan, ja petetyksi itsensä kokeva Uco tappaa sekä Rezan että Bejon ja yrittää ampua myös Raman. Rama kuitenkin onnistuu surmaamaan Ucon. Goton joukko saapuu paikalle tarkoituksenaan surmata Bejo ja Reza alaisineen, mutta huomaa Raman tehneen työn heidän puolesta. Raman ja Goton joukon välisen keskustelun sisältöä ei paljasteta, mutta sen päätteeksi Rama toteaa ”saaneensa tarpeekseen”.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Iko Uwais  Rama  
 Arifin Putra  Uco  
 Tio Pakusadewo  Bangun  
 Oka Antara  Eka  
 Alex Abbad  Bejo  
 Cecep Arif Rahman  The Assassin  
 Julie Estelle  Alicia (Hammer Girl)  
 Very Tri Yulisman  Baseball Bat Man  
 Ryuhei Matsuda  Keiichi  
 Kenichi Endo  Hideaki Goto  
 Doni Alamsyah  Ryuichi  
 Zack Lee  Bemi  
 Yayan Ruhian  Prakoso  
 Cok Simbara  Bunawar  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gareth Evans Talks THE RAID 2 collider.com. 28.1.2015. collider.com. Viitattu 19.4.2015. (englanniksi)
  2. The Raid 2 boxofficemojo.com. boxofficemojo.com. Viitattu 19.4.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.