The Nostalgia Critic

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Nostalgia Critic on yhdysvaltalaisen Doug Walkerin luoma internet-sarja. Sarjassa Walker esittää Nostalgia Critic -hahmoa, joka arvostelee pääosin huonoina pidettyjä elokuvia. Sarjaa on julkaistu Thatguywiththeglasses.com -sivustolla, ja on ylivoimaisesti tunnetuin sarja koko sivustolta.

Sarjan tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Nostalgia Critic arvostelee huonoja elokuvia, joita hän haukkuu koomisesti. Sarja tunnetaan parhaiten jokaisen jakson alussa sanotulta lauseelta "Hello I'm The Nostalgia Critic, I remember it so you don't have to" (Hei, olen Nostalgia Critic, minä muistan sen, jotta sinun ei tarvitse).

Usein sarjassa pidettiin tiettyinä kuukausina teemoja, jolloin Nostalgia Critic arvostelee pelkästään kyseiseen aiheeseen liittyviä elokuvia. Esimerkiksi Schwarzenegger-kuukautena Critic arvosteli joka viikko elokuvan, jossa Arnold Schwarzenegger esiintyy. Jatko-osa -kuukautena Criticin piti arvostella jatko-osia elokuville, jotka hän on jo aiemmin arvostellut.

Vakiovitsit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nostalgia Critic käyttää usein samoja vitsejä, joita hän on jo aiemminkin käyttänyt tietyissä tilanteissa.

  • Of Course Tämä tapahtuu aina kun jollakin elokuvahahmolla on aikomuksinaan ottaa maailma haltuunsa, ja tällöin Critic leikkaa M. Bisonin Street Fighter the moviesta kohdassa jossa Bison kääntää päätään ja huudahtaa "Of Course".
  • Chuck Norris Harvemmin käytetty vitsi jolloin hän parodioi Chuck Norrisia ja tämän ympärille rakennettua vitsikulttia.
  • Big lipped alligator moment Tämä mainitaan aina kun elokuvassa tulee kohtaus, mikä ei näytä liittyvän esitettyyn elokuvaan millaan lailla, ja kohtauksen loputtua kukaan ei enää mainitse sitä.
  • Elefantti Tämä tapahtuu aina kun elokuvassa on jokin kohtaus, mitä Nostalgia Critic ei voi sietää ja jota vastaan hän on voimaton taistelemaan. Tällöin Critic huutaa "Elefantti", jolloin Burger Kingin logo (jota Critic kutsuu karmivaksi) lennähtää esiin ja "puhdistaa ilman" häivyttämällä kauhean kohtauksen.
  • It's a trap Tämä tapahtuu aina kun elokuvassa joku juonii jotakin toisen hahmon päänmenoksi, ja jonka katsoja tietää jo etukäteen. Tällöin Critic leikkaa yhden Jedin paluun tunnetuimmista repliikeistä, "It's a trap", jonka sanoo Amiraali Ackbard.
Wikiquote-logo-en.svg
Wikisitaateissa on kokoelma The Nostalgia Critic -sitaatteja. (englanniksi)