The Hockey Newsin luettelo 100 parhaasta NHL-pelaajasta

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wayne Gretzky on listan 1.
Gordie Howe on listan 3.
Mario Lemieux on listan 4.
Maurice Richard on listan 5.
Bobby Hull on listan 8.
Mark Messier on listan 12.
Ray Bourque on listan 14.
Howie Morenz on listan 15.
Patrick Roy on listan 22.
Ken Dryden on listan 26.
Paul Coffey on listan 29.

The Hockey News -jääkiekkolehti julkaisi 1998 seuraavan luettelon sadasta parhaasta National Hockey Leaguen pelaajasta kautta aikojen. Lista on julkaistu myös kirjassa The Top 100 NHL Players of All-Time (ISBN 978-07710-4175-4). Ykköseksi arvioitiin keskushyökkääjä Wayne Gretzky.

Valitsijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitsijat olivat kiekkokirjoittajia ja -kommentaattoreita (Don Cherry, John Davidson, Milt Dunnell, Stan Fischler, Dick Irvin, Brian McFarlane, Bob McKenzie, Jim Matheson, Harry Neale ja Frank Orr), sekä valmentajia, tuomareita, managereita ja entisiä pelaajia (Al Arbour, Scotty Bowman, Emile Francis, Howie Meeker, Scotty Morrison, Roger Neilson, Bud Poile, Sam Pollock, Marcel Pronovost, Billy Reay, Glen Sather, Harry Sinden ja Red Storey).

Listasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat, joiden nimet ovat lihavoitu jatkoivat uraansa listan julkaisuajankohtana alkuvuodesta 1998. Pelaajat, joiden nimi on lisäksi kursivoitu olivat aktiivikiekkoilijoita vielä huhtikuussa 2011.

Muiden kuin kanadalaisten kansallisuus on ilmoitettu lipputunnuksella.

  1. Wayne Gretzky
  2. Bobby Orr[1]
  3. Gordie Howe[2]
  4. Mario Lemieux[3]
  5. Maurice Richard
  6. Doug Harvey
  7. Jean Béliveau
  8. Bobby Hull
  9. Terry Sawchuk[4]
  10. Eddie Shore
  11. Guy Lafleur
  12. Mark Messier
  13. Jacques Plante
  14. Ray Bourque[5]
  15. Howie Morenz
  16. Glenn Hall
  17. Stan Mikita[6] (syntynyt Tšekkoslovakiassa)
  18. Phil Esposito
  19. Denis Potvin
  20. Mike Bossy
  21. Ted Lindsay
  22. Patrick Roy
  23. Red Kelly
  24. Bobby Clarke
  25. Larry Robinson
  26. Ken Dryden
  27. Frank Mahovlich
  28. Milt Schmidt
  29. Paul Coffey
  30. Henri Richard
  31. Bryan Trottier
  32. Dickie Moore
  33. Newsy Lalonde
  34. Syl Apps
  35. Bill Durnan
  36. Charlie Conacher
  37. Jaromir Jagr[7] Flag of the Czech Republic.svg
  38. Marcel Dionne[8]
  39. Joe Malone
  40. Chris Chelios[9] Flag of the United States.svg
  41. Dit Clapper
  42. Bernie Geoffrion
  43. Tim Horton
  44. Bill Cook
  45. Johnny Bucyk
  46. George Hainsworth
  47. Gilbert Perreault
  48. Max Bentley
  49. Brad Park
  50. Jari Kurri Flag of Finland.svg
  51. Nels Stewart
  52. King Clancy
  53. Bill Cowley
  54. Eric Lindros
  55. Busher Jackson
  56. Peter Šťastný Flag of Slovakia.svg
  57. Ted Kennedy
  58. Andy Bathgate
  59. Pierre Pilote
  60. Turk Broda
  61. Frank Boucher
  62. Cy Denneny
  63. Bernie Parent
  64. Brett Hull
  65. Aurel Joliat
  66. Toe Blake
  67. Frank Brimsek Flag of the United States.svg
  68. Elmer Lach
  69. Dave Keon
  70. Grant Fuhr
  71. Brian Leetch Flag of the United States.svg
  72. Earl Seibert
  73. Doug Bentley
  74. Börje Salming Flag of Sweden.svg
  75. Georges Vézina
  76. Charlie Gardiner
  77. Clint Benedict
  78. Steve Yzerman
  79. Tony Esposito
  80. Billy Smith
  81. Serge Savard
  82. Alex Delvecchio
  83. Babe Dye
  84. Lorne Chabot
  85. Sid Abel
  86. Bob Gainey
  87. Johnny Bower
  88. Sprague Cleghorn
  89. Mike Gartner
  90. Norm Ullman
  91. Sweeney Schriner (syntynyt Venäjällä)
  92. Joe Primeau
  93. Darryl Sittler
  94. Joe Sakic
  95. Dominik Hašek Flag of the Czech Republic.svg
  96. Babe Pratt
  97. Jack Stewart
  98. Yvan Cournoyer
  99. Bill Gadsby
  100. Frank Nighbor

Huomautukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bobby Orr oli parhaaksi arvioitu puolustaja.
  2. Gordie Howe oli parhaaksi arvioitu laitahyökkääjä.
  3. Mario Lemieux oli lopettanut uransa listan julkaisemisen aikaan, mutta palasi vielä NHL-kaukaloihin.
  4. Terry Sawchuk on listan perusteella paras maalivahti.
  5. Ray Bourque on listan paras pelaaja, joka ei ollut listan julkaisun aikaan voittanut Stanley Cupia (voitti sen uransa päätteeksi Coloradossa 2001).
  6. Stan Mikita on listan paras eurooppalaissyntyinen pelaaja, vaikka muuttikin Kanadaan nuorella iällä.
  7. Jaromír Jagr on listan perusteella paras Euroopassa kiekko-oppinsa saanut pelaaja.
  8. Marcel Dionne on listan paras pelaaja, joka ei koskaan voittanut Stanley Cupia.
  9. Chris Chelios on listan paras yhdysvaltalainen pelaaja.