The Elder Scrolls Construction Set

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Elder Scrolls Construction Set on editointiohjelma Gamebryo-pelimoottoria hyödyntäville The Elder Scrolls III: Morrowind- ja The Elder Scrolls IV: Oblivion -videopeleille. Se tuli Morrowind-pelin mukana automaattisesti, kun taas Oblivion-pelille se pitää ladata erikseen internetistä. Construction Set antaa täydellisen hallinnan pelin sisältöön kenelle tahansa, joka on valmis käyttämään hieman aikaa sen käytön opettelemiseen. Se on sama työväline, jolla Bethesda Softworks loi Morrowind- ja Oblivion-pelien maailmat. Vaikka Bethesda Softworks sittemmin hyödynsi uudempaa versiota virallisten liitännäisten tekemiseen The Elder Scrolls IV: Oblivion -pelille, silti Morrowind- ja Oblivion-pelien Construction Set -versiot ovat taaksepäin yhteensopimattomia. The Construction Set antaa faneille mahdollisuuden muokata pelin maailmaa ja tallentaa omat muutoksensa .esp-tiedostomuotoon (Elder Scrolls plugin), joka on Construction Setia käyttävien The Elder Scrolls -pelien oma tiedostomuoto liitännäisille. Tehdäkseen lisää yksityiskohtaisempia vuorovaikutuksia modien välille, monet modit käännetään .esm-tiedostomuotoon (Elder Scrolls Master).

Fanit voivat ladata ja laittaa jakoon näitä itse tekemiään tai toisten tekemiä liitännäisiä (eli ’modeja’) vapaasti internetissä. Niiden avulla voi muuttaa mitä tahansa pelissä; aina uusista hahmojen kyvyistä ja taidoista suuren kartanon lisäämiseen tai täysin uuden juonirakenteen luomiseen. Modien tiedostokoot voivat olla pienimmillään vain muutaman kilotavun kokoisia, koska ne voivat muokata vain vaikkapa pelin olennaisia asetuksia, kuten gravitaation suuruutta, mutta toisaalta tiedostot voivat olla myös paljon suurempia, kuten esimerkiksi 100 megatavua tai enemmän.

Kaikkein suurimmat liitännäiset sisältävät myös lisätiedostoja, joita ei ole pelistä aiemmin löytynyt. Näitä voivat olla esimerkiksi tekstuurit ja 3D-mallit (eli ’meshes’), jotka tuovat peliin täysin uutta materiaalia. Usein nämä pitää itse siirtää oikeaan paikkaan pelin kansioihin, jotta ne toimivat. Jotkut modit on kuitenkin pakattu arkistoihin, jotka voi helposti ja nopeasti purkaa oikeisiin paikkoihin.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Planet Elder Scrolls – Sisältää uutisia, artikkeleita ja ilmaisia ladattavissa olevia modeja TESIII: Morrowind- ja TESIV: Oblivion -peleille. (englanniksi)
  • The Elder Scrolls Construction Set Wiki (Arkistoitu – Internet Archive) (englanniksi)
  • Tamriel Rebuilt – Suurin osa kehittämistyökaluista, jotka laajentavat TES Construction Setia löytyvät täältä. (englanniksi)
  • Morrowind Oblivion – Sisältää monia modeja sekä Morrowindille että Oblivionille. Sisältää myös monia työkaluja, apuvälineitä ja tutoriaaleja. (englanniksi)
  • TES Nexus (Arkistoitu – Internet Archive) – Laaja sivusto, josta löytyy suurin osa modeista Morrowindille ja Oblivionille. (englanniksi)