The Acacia Strain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Acacia Strain vuonna 2010

The Acacia Strain (lyhennettynä TAS) on amerikkalainen vuonna 2001 perustettu metalcorea sekä deathcorea soittava yhtye.

Yhtye on julkaissut kuusi täyspitkää studioalbumia, sekä kaksi jaettua (eng. Split) yhteisalbumia. Vuonna 2013 yhtyeen entinen levy-yhtiö Prosthetic Records julkaisi ilman yhtyeen itsensä lupaa Money For Nothing -nimisen EP:n. Sittemmin yhtyeen vokalisti sekä keulamies Vincent Bennett on kehottanut yhtyeen faneja olemaan ostamatta kyseistä EP:tä, sillä kaikki levystä saatavat tuotot menevät levy-yhtiölle itselleen. Money For Nothing sisälsi levyille pääsemättömiä raitoja, joita yhtye oli nauhoittanut aikoinaan, ja joiden julkaisuoikeudet kuuluivat entiselle kustantajalle. Yhtyeen viimeisin, vuonna 2012 julkaistu studioalbumi Death Is the Only Mortal on julkaistu yhdysvaltalaisen hardcore-yhtyeisiin erikoistuneen suurjulkaisijan Rise Recordsin kautta.

The Acacia Strain on pitkään ollut yksi suurimmista ja mahdollisesti myös vaikuttavimmista metalcore-yhtyeistä. Sen vokalisti ja keulamies Vincent Bennett on yksi näkyvimmistä ja puhutuimmista hardcore-musiikin keulamiehistä. Bennett on esiintynyt lukuisten muiden suurien metalcore-yhtyeiden musiikkivideoilla, kuten A Day to Rememberin All I Want -videolla. Bennettin tuotemerkki on todella omalaatuinen, hardcore- karjuntatyyliä vahvasti muistuttava, mutta huomattavasti matalampi ja demonimaisempi murina. Muita yhtyeen tuntomerkkejä ovat etenkin todella hitaat ja matalat breakdownit, sekä Meshuggah-tyyliset kitarasaundit. Kyseiset djent-kitarasaundit ovat suuremmassa roolissa etenkin yhtyeen viimeisimmällä studioalbumilla. Yhtyeelle on tyypillistä myös vahvasti mustaan huumoriin perustuvat musiikkivideot. Bennettin kirjoittamat lyriikat käsittelevät usein ihmisvihaa sekä nihilismia. Lyyrikoissa esiintyy myös ajoittain otteita naisvihasta sekä parafiliasta, usein kuitenkin vain metaforana sekä apuvälineenä pitäen sanoitusten tarkoitukset kuitenkin vapaasti tulkittavana.

Allmusic-sivusto gategorisoi The Acacia Strainin musiikillisen tyylisuunnan "rytmikkääksi, luut-murskaavaksi, maailmanlopun teemaisiin sampleihin perustuvan hardcore punkin, noisen, death metallin sekä doom metallin sekoitukseksi". Sivusto arvostelee yhtyeen toiseksi viimeisen, vuonna 2010 julkaistun Wormwood-albumin edustavan samaa vihaa ja aggressiota, mistä legendaariset Sepultura sekä Pantera muistetaan.

Yhtyeen toinen suuri kasvo, basisti Jack Strong on kuvaillut yhtyeensä musiikkia kaikessa yksinkertaisuudessaan hardcore-vaikutteiseksi metalliksi. Yhtye itsessään ei ole koskaan kategorisoinut itseään metalcore- tai deathcore-genreihin. Bennett on sanonut, että "Deathcore on uusi nu-metal. En pidä siitä. Ja jos joku kutsuu meitä sillä, saatan tehdä jotain hyvin pahoja asioita".

18. toukokuuta 2013 yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Daniel DL Laskiewicz ilmoitti eroavansa yhtyeestä. Uutinen oli jo odotettavissa, sillä Laskiewicz oli jo muutaman vuoden ajan jättäytynyt pois yhtyeen kiertue-elämästä, toimien lähinnä vain miksaajana sekä studioraitojen kitaristina. 4. kesäkuuta 2013 yhtye ilmoitti kahden uuden kitaristin, entisen Oceano-yhtyeen kitaristin Devin Shidakerin sekä entisen Molotov Solution -kitaristin Richard Gomezin liittyneen yhtyeen viralliseen kokoonpanoon.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vincent Bennett – laulu (2001–)
  • Kevin Boutot – rummut (2005–)
  • Jack Strong – basso, taustalaulu (2006–)
  • Richard Gomez – kitara (2013–)
  • Devin Shidaker – kitara (2013–)

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 5 Song Demo  (2001)