Telkku.com

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Telkku.com
Telkku 27052010.png
Kotisivu http://www.telkku.com
Kaupallinen on
Tyyppi tv-ohjelmatietosivusto
Rekisteröinti Vaihtoehtoinen
Omistaja Alma Media
Luonut Anssi Kiviranta, Riku Erkkilä ja Perttu Mäki-Petäjä
Avattu 2000
Nykyinen tila aktiivinen

Telkku.com on suomalainen verkkosivusto, joka välittää kävijöilleen television ohjelmatietoja. Telkku.com tarjoaa yli sadan kanavan ohjelmatiedot, ja on Suomen suurin ohjelmatietoja tarjoava verkkopalvelu.

Ilmaisen rekisteröitymisen jälkeen käyttäjät voivat muodostaa ”Omat kanavat” – ryhmän, johon he voivat lisätä omat suosikkikanavansa, korostaa ohjelmalistasta suosikkiohjelmansa ja arvioida ohjelmia. Telkku.comin ominaisuuksiin kuuluu lisäksi ohjelmatietojen tilaaminen sähköpostiin sekä yhteisö, jossa televisio-ohjelmia ja elokuvia voi arvostella. Telkussa on yli 40 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Telkulla on aktiivinen Facebook -sivusto, jossa on yli 5000 tykkääjää.

Telkkuun avattiin maksullinen Nauhuri-palvelu lokakuussa 2012, joka mahdollistaa ohjelmien tallentamisen ja katselun verkossa.

Suosio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Telkku.com on Suomen suosituimpia www-sivustoja noin 600 000 viikkokävijällä. Telkku.com on Suomen suurin ohjelmatietoja tarjoava sivusto Internetissä. Lähde: TNS Metrix.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Telkku.comin perustivat Anssi Kiviranta, Riku Erkkilä ja Perttu Mäki-Petäjä syksyllä 2000. Vuosina 2001–2002 Telkku.com oli Kolumbus.fi -portaalin alapalveluna. Vuosina 2003–2006 Telkku.com oli yhteydessä Suomi24.fi-sivustoon. Telkku.com siirtyi yrityskaupan myötä osaksi Alma Media – konsernia vuonna 2008.

Telkku.comin sivustoa uudistettiin heinäkuussa 2013, jolloin muun muassa Telkun ulkoasu ja logo muuttuivat. Samalla sivustolle lisättiin "Omat kanavat" – tallennusvaihtoehto.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.telkku.com

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]