Teistinen satanismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teistinen satanismi käsitteellä viitataan satanismin muotoon, jossa Saatana nähdään jumalallisena voimana. Teistiseen satanismiin kuulu vahvasti kuva Saatanan olemuksesta konkreettisena, mutta ei välttämättä persoonallisena voimana. Termiä voisi myös sanoa hengelliseksi tai traditionaaliseksi satanismiksi tai Saatananpalvonnaksi. Traditionaalinen satanismi ei kuitenkaan ole synonyymi teistiselle satanismille.

Saatananpalvonta nimitystä käyttäessä olisi on kuitenkin tehtävä selvä pesäero keltaisen lehdistön käyttämään saatananpalvontaan jolla käsitetään syrjäytyneet, rikollisuuteen taipuvaiset nuoret ja kristittyjen ”asiantuntijoiden” väittämät maailmanlaajuiset ”saatanalliset salaliitot” joita kukaan ei ole ikinä pystynyt osoittamaan todeksi.

Teistinen satanismi nimeä käyttää toimintaansa kuvaamaan ainakin suomalainen Azazelin Tähti, Englannissa perustettu Order of Nine Angles sekä internetissä globaalisti toimiva Joy of Satan.

Satanic Reds on Yhdysvalloista kotoisin oleva vuonna 2000 internetissä esittäytynyt [1] okkultistinen järjestö. Tämä satanismia lähellä oleva niin sanottuihin vasemman käden polun järjestöihin kuuluva vasemmistolainen liike kutsuu itseään ”yhteiskuntarealistiseksi”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nefastos, Johannes: Luciferin Katekismus. Ixaxaar occult literature, 2004.
  • Nefastos, Johannes: Fosforos & muita kirjoituksia. Ixaxaar occult literature, 2005.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]