Teddy Altman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teddy Altman
Luoja(t) Shonda Rhimes
Näyttelijä(t) Kim Raver
Ensi-
esiintyminen
Greyn anatomian jaksossa
"New History" (6.09)
Henkilötiedot
Koko nimi Theodora Grace "Teddy" Altman
Ammatti kardiologian vastaava kirurgi Grey+Sloan Memorial Hospital
armeijakirurgi (vapautettu)
Sukupuoli nainen
Suhteet
Tutut Owen Hunt (entinen ihastus)
Mark Sloan (entinen rakastaja)

Tri. Theodora Grace "Teddy" Altman on kuvitteellinen kirurgi ABC:n televisiosarjassa Greyn anatomia. Häntä esittää Kim Raver. Hän johtaa kardiologian kirurgista osastoa yhdessä Tri. Maggie Piercen kanssa Grey+Sloan Memorial sairaalassa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tri. Altman opiskeli University of Texas Southwestern Medical Centerissä, suoritti kirurgisen erikoistumisensa George Washington University Medical Schoolissa ja valmistui Mayo-klinikalta Floridassa. Ennen Columbiassa vastaavana lääkärinä toiminut tri. Altman jätti työnsä ja liittyi armeijaan hänen parhaan ystävänsä ja rakastajansa, Allisonin kuoltua syyskuun 11. päivän iskujen aikana

Altman liittyi armeijaan ja tapasi Bagdadin-matkallaan Owen Huntin. Kuudennen tuotantokauden 18. jaksossa "Suicide is Painless" kerrotaan enemmän sarjan ulkoisista tapahtumista Teddyn ja Owen Huntin välillä. Sillä välin kun heillä oli hauska, leikkisä suhde, monien mielestä heidän välillään oli syvempiä tunteita. Kun Owenin yksikkö tapettiin, ja hän itse oli hylättynä aavikolla, oli Altman yksi heistä, jotka löysivät hänet ensin. Paljastui, että hän oli ollut suuresti mukana etsinnöissä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Owen tuo hänet Seattle Grace Mercy Westiin lahjana Cristina Yangille väittäen naisen olevan "kardiojumalatar". Teddylle selviää myöhemmin, että Owen toi hänet lahjana tyttöystävälleen. Hän yllättyy tätäkin enemmän tajutessaan, että Cristina on hänen tyttöystävänsä. Cristina pettyy kuitenkin ja alkaa kyseenalaistaa tri. Altmanin kykyjä ja taitoja kirurgina, kun Bailey ja ylilääkäri kuitenkin jättävät hänet huomiotta. Hän kuitenkin vaikuttuu tri. Altmanin taidoista, kun hän diagnosoi lapsella sydänastman nopealla testillä ja kolmella kysymyksellä.

Myönnettyään olevansa erittäin rakastunut Oweniin, Owen sanoo rakastavansa Cristinaa. Sen jälkeen Teddy auttaa Cristinaa valmistautumaan hänen ensimmäiseen soolokardiotapaukseen. Leikkaussalissa Cristina joutuu kamppailemaan leikkauksen kanssa, ja Teddy kieltäytyy auttamasta häntä. Cristina onnistuu vihdoin leikkauksessa, mutta Owen kyseenalaistaa Teddyn motiivit avustaa niin vaikeassa leikkauksessa ja sen, kuinka hän kieltäytyi auttamasta, kun potilaan pulssi laski. Teddy jää sanattomaksi ja päättää lähteä Seattle Gracesta. Cristina juoksee hänen peräänsä, anoo häntä jäämään ja kysyy, mitä tarvitaan, jotta hän jäisi. Teddy vastaa jäävänsä vain, jos Owen ja Cristina eroavat, jotta Teddy saisi miehen. Teddy suostuu jäämään, mutta Owen sanoo Cristinalle, ettei voi päästää häntä menemään. He jäävät suhteeseen. Teddy ei enää halua Cristinaa palvelukseensa. Kuitenkin, Teddy alkaa ikävöidä sitä, kuinka hyvin Cristina esiintyi aina hänen palveluksessaan ollessaan.

Kauden keskivaihetta lähestyttäessä Teddy ystävystyy läheisesti Arizona Robbinsin kanssa.

Aikomuksenaan saada ystävänsä yli Owenista Arizona järjestää Teddyn yhteen Mark Sloanin kanssa. Teddy ja Mark nauttivat suhteestaan, vaikka tietävätkin, ettei kumpikaan halua toista, he haluavat Owenin ja Lexien. Teddy ja Mark eroavat jaksossa "Shiny, Happy People", kun Teddy kävelee sisään Markin pettäessä tätä Reed Adamsonin kanssa. Teddy ei järkyty tästä eroamistavasta, eiväthän he olleet koskaan tosissaan yhdessä.

Jaksossa 18, "Suicide is Painless", Teddy auttaa potilastaan tekemään itsemurhan, sillä se on laki Washingtonin osavaltiossa. Tämä aiheuttaa kuitenkin kireyttä Owen Huntin ja hänen välillään, sillä mies ei suostu auttamaan Teddyä heittämään naisen elämän pois.

Kauden loppua lähestyttäessä Teddy joutuu taistelemaan työstään Seattle Grace Mercy Westin sairaalan kardiologian vastaavana. Jaksossa "Hook, Line and Sinner" Derek haastattelee muita ehdokkaita työhön. Cristina pyytää Owenia suosittelemaan Teddyä Derekille; hän tekee päinvastoin ja kertoo Derekille, että nainen kyllä putoaa jaloilleen. LopultaTeddy saa kuitenkin pitää paikkansa.

Läpi tuotantokauden Owen Huntin näytetään taistelevan Teddya kohtaan tuntemiensa tunteiden kanssa suhteestaan Cristinan kanssa huolimatta. Tämä saapuu huippuunsa jaksossa "Shiny, Happy People", kun Teddy tajuaa, että Owen petti häntä ja yritti saada Derekin antamaan työn toiselle ehdokkaalla. Teddyn näytetään loukkaantuneen Owenin petoksesta.

Kuitenkin kauden päätosjaksoissa "Sanctuary" ja "Death and all his friends" Cristina pakottaa Owenin valitsemaan hänen ja Teddyn välillä. Lopuksi Owen valitsee Cristinan. Teddy ymmärtää tämän ja auttaa Owenia pääsemään takaisin sairaalaan. Teddyn näytetään olevan myös loistava opettaja Cristinalle, ja hän on vihdoin hyväksynyt tämän tajuttuaan, että hänen kykyjään tarvittiin pelastamaan Derek Shepherd.

Trivia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]