Te Vaka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Te Vaka
Tiedot
Toiminnassa 1995
Kotipaikka  Uusi-Seelanti, jäsenet eri Oseanian maista
Laulukieli tokelau
Jäsenet

Opetaia Foa'i
Sulata Foa'i
Manase Foa'i
Melodee Panapa
Joe Toomata
Neil Forrest
Jeff Harris
Fresh
Etueni Pita
Simona Hope
Matatia Foa'i
Tremayne Lihou

Aiheesta muualla
tevaka.com

Te Vaka on oseanialainen yhtye, joka soittaa paikallista kansan- ja nykymusiikkia. Opetaia Foa'i perusti sen vuonna 1995 Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa. Yhtyeen kaksitoista jäsentä ovat kotoisin useista eri Oseanian maista. Perustaja Opetaia Foa'i syntyi Länsi-Samoalla ja hänen vanhempansa olivat kotoisin Tokelausta ja Tuvalusta. Yhtyeen sanoitukset ovat useimmiten tokelaun kielellä. Yhtyeen nimi tarkoittaa tokelaun kielellä kanoottia. Te Vaka on esiintynyt 30 maassa ja julkaissut neljä albumia ja yhden DVD:n. Te Vakan ensimmäinen albumi, Te Vaka, ilmestyi vuonna 1997.

Yhtye on voittanut Pacific Music Awards -tapahtumassa parhaan albumin palkinnot levyillään Tutuki (2004) ja Olatia (2007). Samalla kun Olatia nimettiin vuoden albumiksi Pacific Music Awards -tilaisuudessa 2008, yhtye itse valittiin Oseanian parhaaksi.[1]

Te Vaka kirjoitti laulun "Sei Ma Le Losa" Greenpeacen perustaja David McTaggartille, joka kuoli auto-onnettomuudessa 23. maaliskuuta 2001. Laulu julkaistiin onnettomuutta seuranneena vuonna albumilla Nukukehe.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen albumit ovat:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.realgroovy.co.nz/Product/3926889/OLATIA (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]