Taylor Dooley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taylor Marie Dooley (s. 26. helmikuuta 1993) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on tullut tunnetuksi pääroolistaan Lavagirlina elokuvassa The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dooley syntyi Grosse Pointessa, Michiganissa. Hänellä on pikkuveli nimeltään Drew.lähde? Dooley on syntyperältään isänsä puolelta irlantilainen, saksalainen, englantilainen ja sioux-intiaani sekä äitinsä puolelta belgialainen, saksalainen ja englantilainen.lähde? Dooley kasvoi Glendalen kaupungissa, Arizonassa, jonne hänen perheensä muutti hänen ollessaan kuuden. Hän aloitti näyttelemisen ja tanssin koulussa Phoenix Theater's Performance Troop, ja pian hän alkoi tehdä pieniä mainoksia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dooleyt muuttivat Kaliforniaan ja vuonna 2005 valmistui hänen ensielokuvansa, fantasiaelokuva nimeltä The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D. Dooley esitti pääosassa tyttöä nimeltä Lavagirl. Hän on myös näyttäytynyt elokuvissa Whitepaddy, Apology sekä Monster Night. Vuonna 2008 hän esiintyi vieraana televisiosarjassa House. Dooley on mukana vuonna 2009 kuvattavassa elokuvassa Alyson Stoner Project.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Laji Huomioita
2005 U-Pick Live Oma itsensä Televisiosarja 1 jakso
The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D Lavagirl Elokuva Elokuva ilmestynyt Yhdysvalloissa 10. kesäkuuta 2005
2006 Whitepaddy Mary Elokuva
Apology Judy Elokuva
Monster Night Dana Ackerman Elokuva
2008 House Rachelle Televisiosarja 1 jakso
2009 The Alyson Stoner Project VIP-vieras Elokuva

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]