Tapani Kangas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tapani Kangas

Tapani "Tapsa" Kangas (s. 16. helmikuuta 1980 Kauhava) on säveltäjä, sanoittaja, trubaduuri ja muusikko sekä Celesty-yhtyeen kitaristi, joka oli mukana myös The Knob -yhtyeessä kitaristi-laulajana. Tapanin uusin yhtye on Bileorkesteri Komia!.

Tapani Kangas on kotoisin Kauhavalta. Hänen tämänhetkinen kotikuntansa on Helsinki.lähde?

Kangas on Celesty-yhtyeen alkuperäisjäsen vuodesta 1999. Hän oli mukana perustamassa The Knob-yhtyettä vuonna 2001. Sekä Coverfieldin perustajajäsen vuodesta 2009. Ja Bileorkesteri Komian perustajajäsen 2015.lähde?

Tapani on vuodesta 2008 alkaen toiminut trubaduurina, ja keikkailee mm. laivoilla, yksityistilaisuuksissa sekä ravintoloissa.lähde?

Kangas on kauhavalaisen muusikon Kullervo Jylhän tyttärenpoika.lähde?

Aikaisemmat yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Knob 2001–2015 (kitara/laulu)[1]
  • Rioters 1993–1999 (kitara/laulu)
  • Arco 1998–1998 (basso, koskettimet, rummut, kitara, laulu)
  • Whatever 1998–1999 (koskettimet, laulu)
  • Dragonkiller perustettu 1998 (määrittelemätön tauko) (kitara, laulu, koskettimet, rumpukone)
  • Coverfield 2009-2015 (Kitara, Laulu)

Muut yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kangas soitti opiskeluaikoinaan opiston yhtyeessä The Kalewalaiset ja on myös tehnyt kappaleita useiden projektinimikkeiden alla, esimerkiksi: Warriors of Cau`hava.

Kangas on soittanut myös useissa projekteissa ja yhtyeissä tuuraavana ja vierailevana muusikkona.

Kankaan musiikinharrastus ei kuitenkaan rajoitu rockmusiikkiin, sillä musiikin monitaiturina tunnetun Tapanin musiikillisiin saavutuksiin kuuluu Celesty yhtyeen tuotantoon sävelletyt/sovitetut sinfoniaorkesteriosuudet yhdessä Jere Luokkamäen ja muun yhtyeen kanssa, sekä mm:Iskelmäkaraokekisan voitto Seinäjoella järjestetyssä Iskelmäkaraokekilpailussa 2008. Karaoken MM-kisafinaali 2009. Akustiset trubaduurikeikat ympäri suomen sekä laivoilla ja useat vierailut Tartu Mikkiin ohjelmassa.

Tapani soitti myös varajäsenen ominaisuudessa kitaraa "Lantsa & Big Späm - Juice Leskinen Tribute band" yhtyeessä. Sekä tekee Trubaduurikeikkoja yms. muita erikoiskokoonpanoja.

Tapani oli myös yhtenä vierailevana solistina edesmenneen Sentenced kitaristin Miika Tenkulan muistokonsertissa Oulussa 18.4.2009, jossa Tapani esitti Sentencedin kappaleen "Sun Wont Shine" taustalla Sentenced coverbändi.

Kangas sijoittui Tangomarkkinoilla 2010 kolmanneksi ja oli yleisön suosikki persoonallisella esiintymistyylillään sekä tuomalla uutta näkökulmaa hieman vanhakantaiseksi kulminoituneeseen Tangomarkkinaperinteeseen.

Tapani osallistui Tangomarkkinoille myös vuonna 2011 jolloin saavutti toistamiseen kolmannen sijan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Knob laittaa pillit pussiin (2001-2015) Kaaoszine. Viitattu 9.4.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]