Talonpoikaispurjehdus Helsingin pitäjässä 1500-luvulla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Talonpoikaispurjehdus Helsingin pitäjässä 1500-luvulla –
Bondesegling i Helsinge på 1500-talet
Kirjailija Bengt Eriksson
Kieli suomi, ruotsi
Genre tietokirja
Kustantaja Silvolan pientaloyhdistys ry
Julkaistu 2009
Sivumäärä 343
ISBN 978-952-92-4880-3
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Talonpoikaispurjehdus Helsingin pitäjässä 1500-luvulla – Bondesegling i Helsinge på 1500-talet on vuonna 2009 julkaistu Bengt Erikssonin kirjoittama tietokirja, joka kertoo Helsingin pitäjän elämästä 1500-luvulla, jolloin pitäjä oli talonpoikaispurjehduksen ja maakaupan keskus Uudellamaalla. Kirjan on kustantanut Silvolan Pientaloyhdistys ry.[1]

Jatkuvat sodat, merirosvous ja kaappaukset Suomenlahdella sekä kruunun kiellot asettivat melkoiset haasteet talonpoikien matkoille, mutta suolan ja viljan hankinta Tallinnasta oli välttämätöntä Uudenmaan rannikon väestölle, joka kärsi katovuosista ja sotien hävityksistä. Kirjassa on esitetty uutta tietoa 1500-luvun laivureiden aluksista analysoimalla Itämeren eri alueiden keskiaikaisia laivahylkyjä sekä talonpoikien myöhemmin käyttämiä venetyyppejä.

Kaksikielisen kirjan kuvituksena on satoja valokuvia, karttoja ja piirroksia Suomen historian eri ajoilta. Kirjoittaja on useiden vuosien haastattelujen, arkistotutkimusten ja analyysien avulla tuottanut uutta, ennen julkaisematonta materiaalia keski- ja renessanssiajan tapahtumista, olosuhteista ja merenkulusta. Hankkeen tuloksena on syntynyt nelivärinen noin 350-sivuinen hakuteos.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdistyksen historiaprojektit Silvolan pientaloyhdistys. Arkistoitu 10.6.2015. Viitattu 26.3.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]