Tales of Xillia 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tales of Xillia 2
Kehittäjä Namco Bandai Games
Julkaisija Namco Bandai Games
Tuottaja Hideo Baba
Säveltäjä Motoi Sakuraba
Pelisarja Tales of
Julkaistu
  • JP 1. marraskuuta 2012
  • NA 19. elokuuta 2014
  • EU 22. elokuuta 2014
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 16
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray-levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tales of Xillia 2 (jap. テイルズ オブ エクシリア, Teiruzu Obu Ekushiria 2) on Namcon kehittämä ja julkaisema tietokoneroolipeli. Peli julkaistiin Japanissa PlayStation 3:lle vuonna 2013 sekä Yhdysvalloissa ja Euroopassa ja Australiassa vuonna 2014. Peli kuuluu Tales of -pelisarjaan ja on Tales of Xillian jatko-osa.

Peli sijoittuu vuosi Tales of Xillian jälkeen. Sen päähenkilö on Ludger Kresnik. Kresnikin perheellä on kyky siirtyä särkyneisiin ulottuvuuksiin. Koska henki nimeltä Origin ei kykene tukemaan sielujen runsasta määrää, yritys nimeltä Spirius Corporation palkkaa Ludgerin tuhoamaan pääaikajanasta haarautuneet ulottuvuudet pitääkseen maailman tasapainossa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Isänsä ohjeistamana 8-vuotias tyttö Elle Mel Marta lähtee etsimään Canaanin maata. Mutta juna, johon hän astuu kaapataan ennen sen lähtöä. Ludger Kresnik seuraa Elleä samaan junaan ja yhdessä Jude Mathisin avulla estää hyökkäyksen. Mutta juna törmää ja lääkintähoidon takia Ludger on velkaa Spirius Corporationille 20 miljoonaa galdia. Etsiessään keinoa Canaanin maahan pääsemiseksi sekä velkojen maksamiseksi, Ludger tapaa muut Tales of Xilliasta tutut protagonstit, sekä Gaiuksen ja Muzét'n. He saavat tietää Spiriuksen jäljittävän jakautuneita ulottuvuuksia (fractured dimensions), eroavuuskatalyyttien (divergence catalysts) myötä syntyneitä vaihtoehtoisia todellisuuksia. Tietoisena Kresnikin suvun kyvystä astua näihin ulottuvuuksiin ja tuhota katalyytteja, Spiriuksen toimitusjohtaja Bisley Bakur antaa Ludgerille tämän tehtävän, koska suuri henki Origin ei kykene enää tukemaan sielujen runsaslukuisuutta. Samalla Ludgerin on löydettävä myös tehtäväänsä aiemmin hoitanut isoveljensä Julius Kresnik, jota syytetään aiemmasta junakaappauksesta.

Ludgerille ja muille protagonisteille selviää vähitellen, että maailman nykytilanne johtuu 2 000 vuotta vanhasta kokeesta, jonka ovat järjestäneet kolme suurinta henkeä: Origin, Maxwell ja Chronos. Kokeen tarkoitus oli selvittää oliko ihmiskunta säästämisen arvoinen. Ensimmäinen Canaanin maahan päässyt ihminen saisi esittää toiveen Originille, joka täyttäisi sen. Osana koetta, ihmisiä alusta asti halveksinut Chronos oli antanut Kresnikin suvulle taskukelloilla aktivoitavan voiman nimeltä chromatus: sama voima, joka salli jakautuneisiin ulottuvuuksiin siirtymisen ja niiden tuhoamisen. Jos miljoonas eroavuuskatalyytti syntyy ennen kuin kukaan ihminen pääsisi Canaaniin esittämään toiveensa, Origin vapauttaisi kaiken jälleensyntymisprosessista syntyvän miasman käyttäen sitä tuhotakseen kaiken muun paitsi henget. Lisäksi Kresnikin sukuun syntyy aina joka sukupolvi erikoishenkilö, jolla on voima ottaa esineitä jakautuneista ulottuvuuksista ja jota kutsutaan Kresnikin avaimeksi. Nykyiseksi Kresnikin avaimeksi paljastuu Elle, jonka avulla Ludger saa käsiinsä neljä Tiemerkkiä (Waymarkers).

Etsiessään viidettä ja viimeistä Tiemerkkiä Ludger ja muut saavat tietää Ellen tulevan tulevaisuuteen sijoittuvasta jakautuneesta ulottuvuudesta ja että viimeinen Tiemerkki on Ellen isä, Victor, joka on kyseisen ulottuvuuden versio Ludgerista. Victor yrittää tappaa Ludgerin korvatakseen hänet pääulottuvuudessa, mutta kuoleekin itse. Lisäksi selviää, että chromatuksen liika käyttö muuttaa käyttäjän itse eroavuuskatalyytiksi. Ludger huomaa saaneensa oman voimansa Elleltä, joka oli itse alkanut jo muuttua katalyytiksi. Kun kaikki viisi Tiemerkkiä tuodaan yhteen, Canaanin maa tulee näkyviin. Bisley sieppaa Ellen ja lähettää muut agenttinsa pidättelemään Ludgeria ja muita, koska haluaa omana toiveenaan orjuuttaa kaikki henget. Voitettuaan agentit, Ludger ja muut saavat tietää, että päästäkseen Canaaniin oli muodostettava sielusilta uhraamalla joku Kresnikin suvun voimakas jäsen. Bisley uhrasi oman alaisensa, Rideaux'n, päästäkseen sinne. Julius puolestaan tarjoaa itsensä uhriksi Ludgerin ja muiden sisäänpääsylle.

Pelissä on neljä eri lopetusta. Ensimmäinen toteutuu, jos Ludger kieltäytyy tappamasta Juliuksen ja toinen taas, jos Ludger saa velkansa maksettua. Muut lopetukset toteutuvat, jos Ludger ystävineen pääsee Canaanin maahan. He voittavat Chronoksen, mutta Bisley tuhoaa Ludgerin taskukellon, jolloin Elle antaa Ludgerille Victorin taskukellon ja Ludger saa käyttöönsä täysin omilla voimillaan toimivan chromatuksen. Sen avulla hän voittaa Bisleyn, joka tekee itsemurhan välttääkseen katalyytiksi muuttumisen. Normaalissa lopetuksessa Origin toteuttaa ryhmän toiveen tuhota kaikki jakautuneet ulottuvuudet, mutta silloin Elle katoaa itsekin. Ludgerista tulee vuosien kuluttua Spiriuksen toimitusjohtaja ja hän tapaa pääulottuvuuden version Ellen äidistä, Lara Mel Martasta. Todellisessa lopetuksessa Ludger muuttaa itsensä chromatuksella miljoonanneksi katalyytiksi ennen Elleä, peruen Ellen oman muuttumisen ja kadoten tämän sijasta jakautuneiden ulottuvuuksien mukana. Vuosia myöhemmin Elle lukee uutisartikkeleita ystäviensä saavutuksista.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääniraita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tunnuskappale on "Song 4 u", jonka on tehnyt Ayumi Hamasaki kuten edelliseenkin peliin.[1][2] Kappale on myös Hamasakin mini-CD:llä.[2]

Pelin ääniraita on julkaistu kolmella CD:llä marraskuussa 2012.[3]

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Takashi Kondō  Ludger Kresnik, Victor  
 Mariya Ise  Elle Mel Marta  
 Tsubasa Yonaga  Jude Mathis  
 Miyuki Sawashiro  Milla Maxwell  
 Tomokazu Sugita  Alfred Vint ”Alvin” Svent  
 Yuki Horinaka  Elize Lutus  
 Haruna Ikezawa  Teepo, Rollo  
 Mugihito  Rowen J. Ilbert  
 Saori Hayami  Leia Rolando  
 Ryōtarō Okiayu  Erston Outway / Gaius  
 Asami Sanada  Muzét  
 Tsutomu Isobe  Bisley Bakur  
 Junichi Suwabe  Chronos  
 Kōji Yusa  Rideaux  
 Shōtarō Morikubo  Ivar  
 Tōru Ōkawa  Julius Kresnik  
 Rie Tanaka  Vera  
 Satomi Sato  Nova  
 Aya Endō  Origin  
 Hiroyuki Kinoshita  Gilandor Yul ”Gilland” Svent  
 Hidenobu Kiuchi  Li Ying Long Dau / Wingul  
 Takumi Yamazaki  Balan  
 Kozue Kamada  Driselle Sharil  
 Susumu Chiba  Yurgen Kitarl  
 Ryūzaburō Ōtomo  Ortega ”Jiao” Kitarl  
 Maaya Sakamoto  Nadia L. Travis / Agria  
 Rina Satō  Jill Lewin / Presa  
 Hiromi Hirata  Celsius  
 Hōchū Ōtsuka  Nachtigal I. Fenn  
 Chikao Ōtsuka  Maxwell  

[4]

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Josh Grelle  Ludger Kresnik, Victor  
 Brina Palencia  Elle Mel Marta  
 Sam Riegel  Jude Mathis  
 Minae Noji  Milla Maxwell  
 Matthew Mercer  Alfred Vint ”Alvin” Svent  
 Erin Fitzgerald  Teepo, Rollo  
 Todd Haberkorn  Rowen J. Ilbert  
 Lauren Landa  Leia Rolando  
 Travis Willingham  Erston Outway / Gaius  
 Jessica Straus  Muzét  
 Mike McFarland  Bisley Bakur  
 Joel McDonald  Chronos  
 Eric Vale  Rideaux  
 Orion Acaba  Ivar  
 J. Michael Tatum  Julius Kresnik  
 Michelle Ruff  Vera  
 Cristina Vee  Nova  
 Liam O’Brien  Gilandor Yul ”Gilland” Svent  
 Kaiji Tang  Li Ying Long Dau / Wingul  
 Patrick Seitz  Ortega ”Jiao” Kitarl  
 Kate Higgins  Nadia L. Travis / Agria  
 Ali Hallis  Jill Lewin / Presa  
 Rachel Robinson  Celsius  
 Michael McConnohie  Maxwell  
 Yuri Lowenthal  sivuäänet  
 Ben Diskin  sivuäänet  
 Dan Woren  sivuäänet  
 Kira Buckland  sivuäänet  

[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]