Tales of Symphonia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tales of Symphonia
Kehittäjä Namco Tales Studio
Julkaisija Namco
Julkaisupäivä GameCube:
JP 29. elokuuta 2003
NA 13. heinäkuuta 2004
EU 19. marraskuuta 2004
PlayStation 2:
JP 22. syyskuuta 2004
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Nintendo GameCube, PlayStation 2
Jakelualusta 2 × GameCuben optinen 8 cm levyke
1 × DVD-ROM (PS2)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tales of Symphonia (jap. テイルズ オブ シンフォニア, Teiruzu obu Shinfonia) on Namcon kehittämä toimintaroolipeli, joka julkaistiin Nintendo GameCubelle Japanissa 2003 ja myöhemmin myös PlayStation 2:lle. Vuoden 2007 aikana siitä julkaistiin OVA, Tales of Symphonia The Animation, joka kävi läpi pelin ensimmäisen puolikkaan. Tuolloin kesken jäänyt tarina jatkui neljän jakson verran vuonna 2010 alkaneessa OVA:ssa Tales of Symphonia The Animation: Tethe'alla Episode. Tämäkään ei jäänyt Symphonian viimeiseksi OVA-sarjaksi, vaan Tethe'alla-juonikaaren päätyttyä julkaistaan vielä The United World Episode, jonka jaksomäärästä ja julkaisuaikataulusta ei ole vielä helmikuussa 2011 tietoa.

Pelin Sylvarant-maailma on kuihtumassa, koska mana, elämälle välttämätön energia, vähenee. Asukkaat panevat toivonsa valittuun, jumalatar Martelin palvelijattareen, joka lähtee kumppaneineen pitkälle matkalle maanosasta toiseen pelastaakseen maailman. Seikkailun edetessä pelaaja saa lisää pelattavia hahmoja, aseita, muita varusteita, hyökkäysliikkeitä, etenemisvälineitä ja vaatteita.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tales of Symphonia on toimintaroolipeli.

Exspheret ovat pieniä kristallimaisia laitteita, jotka tuovat esiin käyttäjänsä piileviä voimia. Desiaanit valmistavat niitä ihmisistä, jotka pidetään kärsivässä tilassa; lopulta exspheret irrotetaan heistä, jolloin ihmiset muuttuvat hirviöiksi. Exspheren käyttöä varten tarvitaan key crest pitämään se kurissa. Cruxis Crystal on eräänlainen kehittynyt muoto exspherestä. Enkelit käyttävät näitä, ja molempien maailmojen valituilla on omansa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asetelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekä Sylvarantissa että Tethe'allassa kuullun tarinan mukaan sankari Mithos pelasti maailman 4000 vuotta sitten. Päätti Suuren Kharlanin sodan (Great Kharlan War) saamalla sen osapuolet sopimaan asian. Tämä sota oli kuluttanut suuren määrän manaa ja näin tappanut Suuren Kharlanin puun (Great Kharlan Tree), minkä takia mana oli vähissä. Tosiasiassa Mithos Yggdrasil, puolihaltia, sekä hänen siskonsa Martel ja ystävänsä Yuan ja Kratos Aurion todellakin lopettivat sodan, joka tappoi puun. Mithos erotti maailman kahteen Originilta, mahtavalta Summon Spiritiltä saamallaan miekalla, Eternal Swordilla, ja laittoi muut Summon Spiritit suojelemaan Kharlan-puun siementä mana linkeillä. Tuohon siemeneen hän oli yhdistänyt Martelin sielun, jotta tämä ei katoaisi. Mithos kehitti tarinan maailman uudistamisesta ja yrittää näin saada sopivan uuden kehon Martelille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa Sylvarantista, maailmasta joka on kuihtumassa manan puutteeseen. Tilanteen voi muuttaa vain valittu, nuori tyttö nimeltä Colette Brunel, jonka tehtävä on herättää jumalatar Martel ja näin tuoda mana takaisin ja hävittää maailmasta desiaanit (Desians), puolihaltiat, jotka häiritsevät ihmisten jokapäiväistä elämää, ylikuluttavat manaa ja vievät ihmisiä ihmistiloilleen. Colette saa merkin aloittaa tehtävänsä, ja lähtee suorittamaan sitä opettajansa Raine Sagen, puolihaltian, joka esittää haltiaa saadakseen normaalin elämän, ja häntä suojelemaan palkatun miekkamiehen, Kratos Aurionin, kanssa. Kylään jäävät hänen ystävänsä Lloyd Irving, pelin päähenkilö jonka kääpiö Dirk on kasvattanut, ja Genis Sage, Rainen pikkuveli. Nämä kaksi vierailevat Iselian ihmistilalla (Iselia Ranch) katsomassa Geniksen ystävää Marblea, vastoin Iselian ja sen välistä sopimusta. Tämän takia Forcystus, laitoksen johtaja, ja hänen alaisensa tuhoavat Iselian ja Lloyd ja Genis häädetään. He liittyvät Coletten mukaan Coletten, Rainen, Kratoksen ja Geniksen pelastettua Lloydin hänen jouduttuaan renegadesien (joita he luulevat desiaaneiksi) vangiksi, ja kaikki viisi jatkavat maailmanpelastusmatkaa.

Ossa Traililla, vuoristopolulla, he törmäävät Sheena Fujibayashiin, naisninjaan joka tahtoo tappaa Coletten. Myöhemmin, Luin-kaupungin jouduttua desiaanien uhriksi, Sheena liittyy mukaan, ja hänen summon-taidoillaan he tapaavat yksisarvisen Lake Umacyn pohjassa. Coletten avatessa neljä sinettiä (seal) hän muuttuu vähitellen enkeliksi, kunnes on aika mennä elvytyksen torniin (Tower of Salvation). Siellä paljastuu suuri huijaus maailman pelastuksesta, ja muutaman käänteen jälkeen sankarimme päätyvät Tethe'allaan, toiseen maailmaan, josta Sheena on kotoisin. Siellä he tapaavat Tethe'allan valitun Zelos Wilderin, Presea Combatirin, tytön joka on joutunut Cruxis Crystal -kokeiden uhriksi ja juuttunut näin lapsen kehoon sekä Regal Bryantin, rangaistusvangin, joka on myös suuren Lezareno Company-yhtiön johtaja. Joukon tavoite muuttuu ensin maailmojen erottamiseksi toisistaan, mutta myöhemmin niiden uudelleen yhdistämiseksi.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Katsuyuki Konishi  … Lloyd Irving  
 Nana Mizuki  … Colette Brunel  
 Ai Orisaka  … Genis Sage  
 Fumihiko Tachiki  … Kratos Aurion  
 Yumi Tōma  … Raine Sage, Noishe  
 Akemi Okamura  … Sheena Fujibayashi  
 Masaya Onosaka  … Zelos Wilder  
 Hōko Kuwashima  … Presea Combatir  
 Akio Ōtsuka  … Regal Bryant  
 Minami Takayama  … Mithos  
 Hideyuki Tanaka  … Yggdrasill  
 Kenji Hamada  … Richter Abend  
 Misa Watanabe  … Martel Yggdrasill  
 Toshiyuki Morikawa  … Yuan Ka-Fai  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Scott Menville  … Lloyd Irving  
 Heather Hogan  … Colette Brunel  
 Colleen O'Shaughnessey  … Genis Sage  
 Cam Clarke  … Kratos Aurion  
 Kari Wahlgren  … Raine Sage  
 Jennifer Hale  … Sheena Fujibayashi  
 Shiloh Strong  … Zelos Wilder  
 Tara Strong  … Presea Combatir  
 Crispin Freeman  … Regal Bryant  
 Brianne Siddall  … Mithos  
 James Arnold Taylor  … Yggdrasill  
 Kyle Hebert  … Richter Abend  
 Kim Mai Guest  … Martel Yggdasill  
 Chris Edgerly  … Yuan Ka-Fai  
 Debi Derryberry  … Noishe  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]