Talentia (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Talentia-lehti on sosiaalialan edunvalvonta- ja ammattilehti. Se on ilmestynyt vuodesta 1974[1] lähtien ja sitä julkaisee Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry. Päätoimittajana toimii Kaisa Yliruokanen.[2]

Lehti ilmestyi aiemmin Sosiaalityöntekijä-nimisenä.[3] Nimimuutos tehtiin vuonna 2002 samassa yhteydessä, kun Sosiaalityöntekijäin Liitto ry muutti vuonna 2002 nimensä Talentiaksi[4]. Talentia-lehti on Aikakauslehtien Liiton jäsen.


Talentia-lehti käsittelee sosiaali- ja varhaiskasvatusalan edunvalvontaa ja työhyvinvointia, sosiaali- ja varhaiskasvatusalalla tehtävää työtä ja ihmisiä sekä alan koulutusta ja tutkimusta sekä kansainvälisiä virtauksia. Lehti ilmestyy 8 kertaa vuodessa yleensä 52-sivuisena. Sen painos on 27 500. Lehti on Talentian jäsenlehti.

Talentia-lehden lukijoista yli 90 prosenttia on naisia.[5] Lukijoiden keski-ikä on noin 40 vuotta. [5] Lukijat työskentelevät sosiaali- ja varhaiskasvatusalan ohjaus-, asiantuntija-, lähiesimies- ja johtotehtävissä. Lukijoista 4 500 on sosiaalialan korkeakouluopiskelijoita ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.lähde?

Talentia-lehden erikoisnumerot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

30 päivää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

30 päivää -lehti on Talentia-lehden lastensuojeluun keskittyvä erikoisjulkaisu, jossa käsitellään laajaa lastensuojelun kenttää ehkäisevästä työstä sijaishuoltoon, unohtamatta alan tutkimusta ja kansainvälisiä virtauksia, rahoitusta ja politiikkaa. Lehti ilmestyy kerran vuodessa. Sen saavat lastensuojelussa työskentelevät Talentian jäsenet Talentia-lehden liitteenä. Lehti on luettavissa myös sähköisesti. Lehden painos on 7 000 kappaletta.

Kasvu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasvu on erikoisammattilehti, joka käsittelee päivähoidon ja varhaiskasvatuksen ammatillisia asioita lapsen ja päivähoidon työntekijöiden, perheiden ja laajemmin perhepalveluiden näkökulmasta – unohtamatta lastenkulttuuria, tutkimusta ja kehittämistä. Kasvu postitetaan Talentia-lehden mukana varhaiskasvatuksen opettajille, päiväkodin ja varhaiskasvatuksen johtajille ja asiantuntijoille, jotka ovat Talentian jäseniä. Lehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa. Lehti on luettavissa myös sähköisesti. Lehden painos on 11 200 kappaletta.

Jane&Paulo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jane&Paulo on nykyisille ja tuleville sosiaalialan korkeakouluopiskelijoille suunnattu julkaisu, joka tarjoaa lukijoille näkökulmia ja ideoita sosiaalialan opiskeluun ja opiskeluaikana tehtyihin valintoihin, työelämään sijoittumiseen ja työelämässä toimimiseen sekä ammatti-identiteetin kasvuun. Jane&Paulo postitetaan Talentia-lehden mukana Talentian opiskelijajäsenille. Irtonumerot jaetaan oppilaitosvierailuilla uusille sosiaalityön ja sosionomi (AMK) -opiskelijoille ja opettajille. Ilmestyy kerran vuodessa. Lehti on luettavissa sähköisesti. Lehden painos on 6 500 kappaletta.

Tutkiva sosiaalityö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talentia-lehti ja Sosiaalityön tutkimuksen seura julkaisevat yhteistyössä kerran vuodessa ilmestyvän verkkojulkaisun Tutkiva sosiaalityö. Julkaisu on katsaus siihen, mitä sosiaalityössä tutkitaan juuri nyt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]