Pakarat

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Takamus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naisen ja miehen pakarat.

Pakarat ovat kehon osa, joka sijaitsee lantion takaosassa. Pakaralihas (Gluteus maximus) on yksi ihmisen suurimmista lihaksista. Gluteus medius muodostaa myös osan pakaralihaksistosta. Myös muilla kaksi- ja nelijalkaisilla on pakarat. Pakaroiden välissä on peräaukko. Pakarat ovat erogeeninen alue.

Pakarat populaarikulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laulaja Fredi edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1976 kappaleellaan Pump pump, jonka kertosäkeessä laulettiin: Pylly vasten pyllyä, pump pump.[1] Ensimmäisiä muodokkaista pakaroistaan tunnettuja julkisuuden naisia oli yhdysvaltalainen malli ja näyttelijätär Vikki Dougan, joka sai lempinimen “The Back” (takamus).[2] Cambridgen herttuattaren pikkusisko Philippa Middleton herätti kohua ollessaan siskonsa häissä morsiusneitona vartalonmyötäisessä mekossa, joka korosti hänen pyöreää takamustaan.[3] 2000-luvun vuosikymmeninä tanssilaji twerkkaus, jossa erityisesti tuodaan esiin pakaroita, on kasvattanut suosiotaan.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fredi and The Friends eurovisionworld.com. Viitattu 5.4.2021. (englanniksi)
  2. See The Famous Butt Cleavage egotastic.com. Viitattu 19.2.2021. (englanniksi)
  3. Royal Experts Claim Pippa Middleton Did This to Her Butt cheatsheet.com. Viitattu 19.2.2021. (englanniksi)
  4. Tamperelainen tanssiryhmä Tinze Twerkers tuo Talent Suomeen räjähtävää mimmienergiaa aamulehti.fi. Viitattu 20.2.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä anatomiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.