Takaisin pelissä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Takaisin pelissä
Trouble with the Curve
Ohjaaja Robert Lorenz
Käsikirjoittaja Randy Brown
Tuottaja Clint Eastwood
Robert Lorenz
Michele Weisler
Säveltäjä Marco Beltrami
Kuvaaja Tom Stern
Leikkaaja Joel Cox
Gary Roach
Pääosat Clint Eastwood
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 21. syyskuuta 2012
Suomen lippu 23. marraskuuta 2012
Kesto 111 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet

Takaisin pelissä on draamaelokuva, jonka rooleissa ovat Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake, Matthew Lillard ja John Goodman. Elokuva kertoo eläköityvästä baseballvalmentajasta joka ottaa tyttärensä mukaan viimeiselle valmennusmatkalleen. Elokuvan ensi-ilta oli syyskuussa 2012.

Takaisin pelissä on Clint Eastwoodin paluu näyttelijäksi vuoden 2008 elokuvan Gran Torino jälkeen.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Clint Eastwood  … Gus Lobel  
 Amy Adams  … Mickey Lobel  
 Justin Timberlake  … Johnny Flanagan  
 John Goodman  … Pete Klein  
 Matthew Lillard  … Tom Silver  
 Scott Eastwood  … Billy Clark  

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gus Lobel (Clint Eastwood) on ollut yksi kaikkien aikojen parhaimmista kykyjenetsijöistä baseballissa vuosikymmenten ajan, mutta, hänen yrityksistään piilotella asiaa huolimatta, ikä on alkanut ottaa Gusin kiinni.

Gus — joka pystyy kertomaan syöttäjän tekemän heiton pelkästään mailaan jääneen murtuman perusteella - ei suostu penkitettäväksi kykyjenetsintäkeikasta, joka saattaa jäädä hänen uransa viimeiseksi.

Hänellä ei saata olla valinnanmahdollisuutta. Atlanta Bravesin joukkueen johto on alkanut epäilemään hänen arviointikykyään, varsinkin kun rekrytoinnin mahdollisuuksiin on tulossa maan kuumin lyöjälupaus.

Yksi henkilö joka saattaisi olla kykeneväinen auttamaan on ainoa henkilö jolta Gus ei ikinä kysyisi: hänen tyttärensä Mickey (Amy Adams), joka toimii lakimiehenä arvostetussa Atlantalaisessa lakifirmassa, ja on hyvää vauhtia matkalla kohti osakkuutta.

Mickey ei ole ikinä ollut läheinen isänsä kanssa, hänen isänsä oltua vähemmin kuin hyvin varustautunut yksinhuoltajuuteen vaimonsa kuoleman jälkeen.

Jopa nyt, niinä harvinaisina hetkinä jotka he jakavat, Gusin huomion jakaa aivan liian helposti asia jonka Mickey arvoi olevan tämän ensirakkaus: Baseball.

Omaa arviointikykyään vastaan toimien, ja Gusin vastustuksista huolimatta, Mickey liittyy mukaan kykyjenetsintä matkalle North Carolinan osavaltioon, laittaen vaakalaudalle oman uransa pelastaakseen isänsä uran.

Kun he joutuvat viettämään aikaa yhdessä ensimmäistä kertaa vuosiin, kumpikin tekee uusia löytöjä tahollaan - paljasten pitkäaikaisia salattuja totuuksia heidän menneisyydestään ja nykyisyydestään jotka saattavat muuttaa heidän tulevaisuutensa.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan kuvaukset alkoivat maaliskuussa 2012 Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Tarkkoihin kuvauspaikkoihin Georgian osavaltiossa kuuluivat mm.:

Atlantan Virginia-Highland kaupunginosa, mukaanlukien paikkakunnan "George's" ravintola Athensin kaupunki (joka toimii elokuvan Ashevillen kaupunkina North Carolinassa), jossa toteutettiin kaksi kohtausta. Yksi kohtaus filmattiin "The Globe" ravintolassa (keskustan alueella) ja toinen College Avenue ja Clayton Street katujen luona. Dawsonvillen kaupunki, jossa toteutettiin useita kohtauksia, etenkin paikallisessa motellissa ja sen ympäristössä.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.