Tahkovuori

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Syvärinjärvi Tahkovuoren huipulta

Tahkovuori tai Tahko, on matkailukeskus, joka sijaitsee Nilsiässä Syväri-järvestä lähtevän Tahkolahden molemmilla rannoilla, noin 56 kilometriä Kuopiosta koilliseen.

Harrastusmahdollisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tahkon rinteitä

Tahko on monipuolinen lomakeskus, jossa on noin 20 erilaista ravintolaa sekä runsas majoitustarjonta.

Tahkolla voi harrastaa sekä kesällä että talvella: lajeina ovat mm. laskettelu, hiihto, moottorikelkkailu, mönkijäsafarit, maastopyöräily, ratsastus, luontomelonta, veneily ja kalastus. Uintia voi harrastaa uimarantojen lisäksi myös virkistyskylpylässä. Monitoimihallissa voi keilailla sekä pelata erilaisia pallopelejä. Siellä kokoontuvat myös ohjatut liikuntaryhmät. Tahkolla on kaksi täysmittaista golf-kenttää.

Tahkon vaellusreitit kulkevat Huutavanholman lehtojensuojelualueen kautta vuoren huipulle, josta avautuvat maisemat Syvärin järven saaristoon. Tahkolta alkava vesireitti tarjoaa mahdollisuuden matkustaa järvimaisemissa aina Itämerelle saakka.

Majoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tahkon loma-asuntoalueella on 8 500 vuodepaikkaa: loma-asuntoja, huoneistohotelleja sekä hotellimajoitusta.

Tapahtumat.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokos Hotel Tahkovuori

Tahkon kesän tarjontaan kuuluvat mm. MTB -pyöräilytapahtuma sekä alkusyksyn Oktoberfest- juhla. Talvisin tapahtumia on erityisen runsaasti.

Lähistöllä sijaitsee kahden tuhannen hengen Nilsiän Louhosareena, jossa kesäisin esitetään mm. oopperaa, musikaaleja sekä konsertteja.

Lyhyen laivamatkan päässä Tahkovuorelta sijaitsee Aholansaari, joka on tunnettu herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen asuinpaikkana. Aholansaaressa on museo, jossa on myös pidetty konsertteja ja esitetty Viimeiset kiusaukset -oopperaa. Luontopolkua pitkin voit tutustua saaren luontoon ja maisemiin. Talvisin Aholansaareen pääsee jäätietä pitkin.

Tahkon kyläyhdistys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tahkon kyläyhdistys on perustettu vuonna 2010 ja sen tarkoituksena on tehdä Tahkosta entistä viihtyisämpi ympärivuotinen vapaa-ajankeskus. Kyläyhdistys toimii vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden sekä jäsenyritysten yhteisenä foorumina, jonka avulla Tahkon ympäristöön ja viihtyisyyteen liittyvät aloitteet muutetaan toiminnaksi. Toinen merkittävä tavoite on alueen yrittäjien, vakituisten- ja vapaa-ajan asukkaiden verkostoituminen, yhteisöllisyyden kehittäminen sekä yritysten toimintaedellytyksien kasvattaminen. Aktiivinen yhdistys kokoaa jäsenistön kasaan talkoitten lisäksi myös tapahtumien merkeissä. Jokavuotisia tapahtumia ovat mm. golf-kilpailut, Suurin kurpitsakisa, Elojuhlat, Oktoberfest, Ystävänpäivän gourmet -illallinen ja pikkujoulut.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]