Ta’ Qali

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Ta' Qali)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvassa keskellä Maltan kansallisstadion.

Ta’ Qali on Maltan keskiosassa, Attardin kunnassa sijaitseva kylä. Maltan kansallisstadion, kansallispuisto sekä kansallinen vihannestori, paikalliselta nimeltään Pitkalija, sijaitsevat siellä.

Ennen toista maailmansotaa alueelle rakennettiin sotilaallinen lentotukikohta RAF:n käyttöön. Tänä aikana alue toimi lentokenttänä, mutta on siitä lähtien muuttunut yhä enemmän siviilien käyttöön. Alue on pinta-alaltaan pieni mutta varteen otettava paikka viettää viikonloppua tai käydä eväsretkellä. Luonnonpuistossa on pidetty lukuisia kansainvälisiä konsertteja: muun muassa Status Quo, Deep Purple, Iron Maiden, Demis Roussos sekä Bonnie Tyler ovat esiintyneet siellä. Kansainväliset artistit kuten esimerkiksi Riccardo Fogli ovat myös pystyttäneet puistoon omia puitaan.

Ta’ Qali on edelleen keskittynyt lentokenttätoimintaan, mutta suurinta osaa kiitotiealueesta käyttää paikallisen klubin omistajat. Nykyään monet entiset sotilaalliset rakennelmat on korvattu tehtailla, joissa maltalaiset toteuttavat käsitöitään. Eräästä käsityötehtaasta on tullut tärkeä turistinähtävyys. Kylässä on myös Maltan ilmailumuseo, jossa voi tutustua Maltan historian lentokoneisiin.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ta' Qali
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.