TNT (yhtye)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
TNT (2009)

TNT on Norjan ensimmäisiä tunnetuja heavy metal -yhtyeitä. Sen tyylilaji on melodinen hard/glam rock. TNT perustettiin Trondheimissa 1982. Yhtyeen tunnetuin hitti lienee ”10.000 Lovers (In one)”. Se on vuonna 1987 ilmestyneellä albumilla Tell No Tales.

TNT:n eräänä tunnusmerkkinä on sen kitaristin, Ronni LeTekron kehittämä kitarointityyli. Sitä on kutsuttu konekivääri-tyyliksi (engl. machine gun sound). Klassisen kitaramusiikin vaikutteita voi löytää yhtyeen musiikista, mm. kitara-introista.

Yhtye on ollut nelihenkinen. Syntetisaattori-osuudet on hoitanut albumeja levytettäessä bändin ulkopuolinen henkilö. Muut jäsenet yhtyeen läpimurtokaudella (80-luvun keskivälissä) olivat: basistina Morty Black alias Morten Skaget sekä rumpalina Morten ”Diesel” Dahl.

Klassisen heavy metal -musiikin ystävät saattavat pitää yhtyeen vuonna 1984 julkaistua albumia, The Knighs Of New Thunder ainakin jonkinlaisena musiikkityylin löytämisen läpimurtona. Esimerkkinä tästä voitaneen mainita kappale ”Thor With The Hammer”.

Tony Harnell oli yhtyeen laulusolisti sen alkuvaiheissa. Myöhemmin tilalle tuli Shy-yhteen vokalisti Tony Mills. TNT on levyttänyt vielä 2000-luvulla.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]