TNS Gallup

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

TNS Gallup Oy on suomalainen mielipide- ja markkinatutkimusyritys. Sen perusti filosofian maisteri Artturi Raula (1893-1984) vuonna 1945 nimellä Suomen Gallup Oy. Vuodesta 2001 lähtien TNS Gallup oli osa kansainvälistä Taylor Nelson Sofres (TNS) -konsernia. Kansainvälinen markkinointiviestintäjätti WPP osti TNS:n vuonna 2008; tätä ennen TNS Gallup Oy:n omisti pitkälti Markkinointi-instituutin Kannatusyhdistys.

Yrityksen strategisena linjana 70- ja 80-luvuilla oli toiminta erillisillä asiakkaan toimialaan erikoistuneilla yhtiöillä; mm. Suomen Gallup Media, Suomen Gallup Markkinatutkimus, Suomen Gallup Ad ja Suomen Gallup Mainostieto. Kasvua haettiin myös yritysostoilla ja yhteisyrityksillä muita markkinointipalveluja tarjonneiden yritysten kanssa. Jo 1980-luvun lopulla yritys laajeni sekä Venäjälle että Baltiaan, joissa TNS-yritykset ovat yhä markkinajohtajia.

TNS:n ostettua Suomen Gallup –ryhmän sen erikoistuneet yritykset fuusioitiin emoyhtiöön 2003 alkaen. Vuonna 2008 WPP osti TNS-konsernin. TNS Gallup on nyt osa WPP:n Kantar Groupia, joka on yksi maailman johtavista tutkimukseen ja konsultointiin erikoistuneista verkostoista.

TNS Gallupilla on ISO 9001 –laatusertifikaatti ja se kuuluu WWF:n Green Office –verkostoon. TNS Gallup on Suomen Markkinatutkimusliiton jäsenyritys.

TNS Gallup on organisoitunut globaalin TNS:n mallin mukaisesti eri osaamisalueisiin: Brand & Communication, Stakeholder Management, Innovation & Product Development, Retail & Shopper, Qualitative, Digital, Media. Opinion ja Automotive.

Yritys sijaitsee Espoon Otaniemessä ja sen puhelinhaastattelukeskus Tampereella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.