Supersotilas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Supersotilas on kuvitteellinen Amalgam Comicsin luoma supersankari. Supersotilas on yhdistelmä Marvelin Kapteeni Amerikasta ja DC:n Teräsmiehestä. Aluksi Super-Soldier-kaavan ja aurinkoenergialle altistumisen yhdistelmä antaa Supersotilaalle laajan valikoiman erilaisia voimia, kuten yli-inhimilliset voimat, lentokyvyn, haavoittumattomuuden sekä lämpö- ja röntgennäön. Hahmon oikea nimi on sama, kuin Teräsmiehen alter-egolla, Clark Kent.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen maailmansodan aikana hallituksen tutkijat kehittivät "Super-Soldier-kaavan", joka perustui avaruusolennon ruumiin solunäytteillä tehtyihin kokeisiin. He antavat kaavan sekä auringonsäteilyä nuorelle miehelle nimeltä Clark Kent. Kaavan ja säteilyn sekoitus antaa Kentille uskomattomia voimia ja kykyjä, mukaan lukien yli-inhimilliset voimat, lämpönäön ja lentokyvyn. Reportteri Jimmy Olsen, joka livahtaa Super-Soldier-ohjelman laboratorioon, tekee sopimuksen hallituksen kanssa: hän ei kerro projektista maailmalle, jos hallitus tekee hänestä Supersotilaan "virallisen lehdistölipun".

Supersotilas saa lyhyeksi ajaksi apulaisen nimeltä American Girl ja hänestä tulee All-Star Winners Squadronin jäsen. Clark Kent oli romanttisesti kiinnostunut Golden Womanista (Lois Lanen ja Golden Girlin yhdistelmä) ja tyrmistyi, kun tämä meni naimisiin kylmäsydämisen miljardöörin Lex Luthorin (Viherkallo) kanssa. Tarinassa Super-Soldier: Man of War #1, Super-Soldier, apunaan Sgt. Rock ja hänen Ulvovat Kommandot, Jimmy Olsen ja agentti Peggy taistelevat Majuri Zemoa, natsijärjestön HYDRAn jäsentä vastaan, joka työskentelee salaa Lex Luthorille, HYDRAn kulissien takana olevalle johtajalle ja Adolf Hitlerin ystävälle.

Maaliskuuhun 1942 mennessä Supersotilas "oli lähes yksin voittanut sodan Ultra-Metallon nousuun asti", Jimmy Olsenin sanoin. Ultra-Metallo on massiivinen robotti, jonka myöhemmin paljastettiin Lex Luthorin lähettämäksi. Supersotilas uhraa itsensä kukistaakseen Ultra-Metallon, he kaksi uppoavat jäisten vesien alle, ja Jimmy Olsen on yksi harvoista todistajista. Sen sijaan, että Jimmy Olsen raportoi maailmalle Supersotilaan kuolemasta, hän raportoi, että Supersotilas oli jäänyt eläkkeelle julistaessaan sodan, jonka Amerikka voitti.

Viisikymmentä vuotta Supersotilaan taistelusta Ultra-Metalloa vastaan ​​JLA löytää Supersotilaan jäätyneen ruumiin JLA #4:stä. Sulatettuaan suuren sankarin hän liittyy tiimiin ja alkaa työskennellä Daily Planetilla Clark Kentina. Super-Soldier #1 -tarinassa hän huomaa, että Lex Luthor on edelleen elossa ja voi hyvin, koska hän on ruiskuttanut itselleen Green K:tä, osan meteoriitista, joka laskeutui avaruusraketin viereen niin monta vuotta aiemmin pidentääkseen huomattavasti hänen elinikää muuttaen hänen ihonsa hirvittävän vihreän sävyiseksi. Lex Luthor, HYDRA vierellään, sieppaa ensin ikääntyneen Jimmy Olsenin antaakseen Supersotilaalle viestin. Jimmy palaa pahoin pahoinpideltynä ja ilmoittaa Supersotilaalle, että HYDRA on Washingtonissa, D.C. Supersotilas suuntaa sinne, missä hän huomaa, että Lex Luthor ja HYDRA ovat herättäneet henkiin Ultra-Metallon, joka saa nyt voimansa itse Green K:stä, mikä heikentää Supersotilasta.

Supersotilas havaitsi, että lyijy suojaa häntä haitalliselta vihreältä K:ltä, ja käytti valtavaa lyijyputkea tuhotakseen Ultra-Metallon ennen kuin se ehti räjäyttää "K-pommin" Valkoisessa talossa. Supersotilas paljastaa lopulta Lex Luthorin, ja Luthor vangittiin. Voitettuaan Lex Luthorin hän taisteli hirviömäistä avaruusoliota vastaan, joka tunnetaan nimellä Doomnaut. Super-Soldier #1:n lopussa Supersotilas paljastaa, että hänestä on tulossa heikompi Ultra-Metallon sisällä olevien K-pommien putoamisen vuoksi. Amalgam Comic -sarjakuvassa Lobo the Duck #1 esitetään vaihtoehtoinen tulevaisuus, jossa Supersotilas on kuollut monien muiden sankarien joukossa. Koska amalgaamiuniversumi on erotettu Marvelissa ja DC #4:ssä, Supersotilaan nykyinen tila on tuntematon.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]