Supernaturalisti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supernaturalisti
The Supernaturalist
Alkuperäisteos
Kirjailija Eoin Colfer
Kieli englanti
Genre sci-fi, fantasia
Kustantaja Puffin
Julkaistu 2004
Ulkoasu sidottu
Suomennos
Suomentaja Jaakko Kankaanpää
Kustantaja WSOY
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 298
ISBN 978-951-0-29513-7
Seuraava Supernaturalisti 2
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Supernaturalisti on Eoin Colferin kirjoittama nuorille suunnattu scifi-kirja. Kirjailija on ilmoittanut työskentelevänsä kirjansarjan toisen osan parissa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Supernaturalisti sijoittuu lähitulevaisuuden kaupunkiin, joka on suuren Myishi-yrityksen omistuksessa. Kaupungin yllä leijuva satelliitti hallitsee liikennettä, kommunikaatiota ja terveydenhoitoa, ja kaupunkia kutsutaankin Satelliittikaupungiksi. Eräs kirjan päähenkilö, Cosmo Hill, on orpo, joka asuu Clarissa Fraynen koulukodissa huoltajarajoitteisille pojille. Laitos ei ole kovin lempeä asukkailleen, sillä orpoja käytetään muun muassa lääketieteellisissä kokeissa.

Eräänä päivänä satelliitin aiheuttaman liikenneturman aikana Cosmon onnistuu paeta, mutta pakomatkalla hän putoaa katolta yrittäessään paeta Clarissa Fraynen vartija Redwoodilta. Cosmo näkee sinisen, nelisormisen otuksen, joka laskeutuu hänen päälleen ja näyttää imevän elämää Cosmosta. Hänet kuitenkin pelastaa joukko nuoria, jotka kutsuvat itseään Supernaturalisteiksi. He ottavat Cosmon joukkoihinsa saadessaan tietää, että hänkin kuuluu harvoihin ihmisiin, jotka Satelliittikaupungin savusumujen ja kuolemanrajakokemuksen takia näkevät nämä parasiiteiksi kutsutut olennot.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Supernaturalisti.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.