Suorataksi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suorataksi on Oulun aluetaksin lanseeraama palvelu Oulun taksinvälitysalueelle, jossa asiakkaan puhelu paikannetaan ja yhdistetään suoraan lähimpään vapaaseen taksiin.

Suorataksi-palvelu avautui asiakkaille vuoden 2004 lopulla Oulun aluetaksin Oulun välitysalueella, joka käsittää Oulun kaupungin lisäksi Oulunsalon, Kempeleen, Kiimingin ja Haukiputaan kunnat. Järjestelmän toimitti Capricode Oy. Järjestä luotiin helpottamaan taksikeskuksen ruuhkia ja nopeuttamaan asiakkaan taksintilausprosessia.

Tekninen toteutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palvelu selvittää soittajan operaattorin ja tukiaseman, jonka kautta soitto asiakkaalta saatiin. Tämän tukiaseman sijainnin perusteella valitaan kyseisen tilausvälitysalueen tai alueen taksitolpan ensimmäinen vapaa taksi, johon asiakkaan puhelu yhdistetään. Keskustan alueella paikannus on tarkka johtuen pienien gsm-solujen suuresta määrästä. Haja-asutusalueilla paikannukseen tulee virhettä. Asiakkaan "paikantaminen" ja puhelun yhdistäminen kestävät noin 10 sekuntia edellyttäen että vapaita takseja on saatavilla riittävän lähellä tilaajaa.

Oulun Suorataksin kaltainen palvelu on käytössä myös Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Palvelu on toiminnassa olonsa aikana vähentänyt merkittävästi taksikeskuksen ruuhkia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.