Suomen Naiskuoroliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Naiskuoroliitto ry
Perustettu 1945
Toimiala naiskuorolaulu, harrastemusiikki
Kotipaikka Helsinki[1]
Puheenjohtaja Anne Härkönen[2]
Aiheesta muualla
www.naiskuoroliitto.fi

Suomen Naiskuoroliitto ry (SNKL) on vuonna 1945 perustettu suomalaisten naiskuorojen valtakunnallinen keskusjärjestö. Siihen kuuluu noin 80 kuoroa ja 2 000 laulajaa.[3]

SNKL on toiminut perustamisestaan alkaen itsenäisenä erikoisliittona Sulasolissa, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitossa. Liiton tehtävänä on edistää, kehittää ja tukea naiskuoromusiikkia sekä naiskuorojen ja -laulajien tavoitteellista musiikin harrastamista.

SNKL:n toimintaan voivat osallistua sääntöjen mukaan jäseneksi rekisteröityneet yhdistykset ja yksityishenkilöt. Jäsenyhdistyksiksi voivat liittyä muun muassa rekisteröidyt naiskuorot, naislauluyhtyeet ja yhteisöt. Naiskuoromusiikista kiinnostuneet yksityishenkilöt voivat liittyä kannattajajäseniksi.[1]

Liiton päivittäistä järjestötoimintaa ja hallintoa pyörittää liiton hallitus, jonka kokoonpano valitaan sääntöjen mukaisesti yhdistyksen vuosi- eli liittokokouksessa. Musiikkiin liittyvät asiat on keskitetty liiton taiteellisen johtajan ja musiikkivaliokunnan tehtäväkenttään.

Naiskuorolaulun harrastamista SNKL tukee, edistää ja kehittää muun muassa järjestämällä jäsenistölleen koulutusta ja tapahtumia. Vuosittain järjestetään esimerkiksi laulumerkkien harjoittelu- ja suoritusleirejä, sekä naiskuorolaisia kaikkialta Suomesta yhteen tuovat Naiskuoropäivät.

Naiskuoromusiikkia SNKL tukee, edistää ja kehittää muun muassa tilaamalla sävellyksiä ja sovituksia, sekä julkaisemalla ja välittämällä uutta ja perinteisempää naiskuoroille tehtyä tai sovitettua musiikkia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Yhdistyksen säännöt Suomen Naiskuoroliitto. Viitattu 6.12.2021.
  2. Yhteystiedot Suomen Naiskuoroliitto. Viitattu 6.12.2021.
  3. Suomen Naiskuoroliitto ry (SNKL) Suomen Naiskuoroliitto ry. Viitattu 6.12.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]