Suomen Lentopalloliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Lentopalloliitto
Perustettu 1959
Kotipaikka Helsinki, Kuortane
Puheenjohtaja Lauri Inna
Aiheesta muualla
Sivusto

Suomen Lentopalloliitto on suomalainen urheilujärjestö, joka toimii lentopallon, beach volleyn, istumalentopallon ja snow volleyn kattojärjestönä Suomessa. Lentopalloa pelattiin Suomessa 1950-luvulla Suomen Koripallo- ja Lentopalloliiton alaisuudessa, kunnes 1956 perustettiin erillinen Lentopallokomitea, joka hyväksyttiin FIVB:n jäseneksi 1957. Vuonna 1959 perustettiin varsinainen Suomen Lentopalloliitto. Lentopalloliiton toimitusjohtaja on Karri Virtanen ja puheenjohtaja Lauri Inna.

Lentopalloliiton organisaatio on jakautunut alueisiin. Alueita on viisi: Pohjoinen, Itä, Länsi, Etelä ja Lounainen. Joka vuosi pelataan C- ja B-ikäisissä näiden viiden alueen välillä alueiden mestaruuskisat. Jokaisesta alueesta osallistuu kisoihin kaksi poika- ja kaksi tyttöjoukkuetta, joita valmentavat aluevalmentajat. Kisat ovat nuorille tärkeä näytön paikka nuorten maajoukkueen valmentajille.

Lentopalloliiton toimisto sijaitsee Valimotiellä Helsingissä ja nuorten valmennuskeskus Kuortaneen urheiluopiston yhteydessä. Kuortane on lentopallon maajoukkueiden pääleirityspaikka. Beach volleyn valmennuskeskus puolestaan on Mäkelänrinteen urheilulukio.

Lentopalloliiton strategia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huippu-urheilu ja pelaaminen strategian painopisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Lentopalloliiton voimassa oleva strategia on vuosille 2022-2025 [1]

Lentopallon suunta 2025 valmistui alkuvuoden 2022 aikana. Valmistelun käynnisti osallistava kysely lajin harrastajille. Vastauksia saatiin 864. Vastauksissa korostuvat suuri intohimo ja usko lajin tulevaisuuteen, suunnan – ison kuvan – kirkastaminen ja tarve lajin houkuttelevuuden lisäämiseksi.

  • Lentopalloliiton hallitus teki viisi linjausta muutostarpeista:
  • Selkeän suunnan kuvaaminen kaikille lentopallon toimijoille.
  • Laadukkaita ja ajankohtaisia työkaluja seurojen onnistumiseksi.
  • Huippu-urheilun ja valmennuksen laadun kehittäminen.
  • Viestinnän, markkinoinnin ja tuotteiden houkuttelevuuden vahvistaminen.Talouden vahvistaminen liitossa sekä koko lajin voimavarojen kasvattaminen

Pelattavat lentopallosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten sarjatoimintaa on kuudella ja naisten viidellä eri sarjatasolla. Lentopalloliitto vastaa miesten ja naisten liigasta, sekä miesten ja naisten 1- ja 2-sarjasta. Alueet vastaavat miesten ja naisten 3-sarjasta. Liiton alueet vastaavat miesten ja naisten alueellisesta sarjatoiminnasta. [2]

Lentopallossa on myös laajaa nuorten sarjatoimintaa ja masters-toimintaa sekä beach volleyn kilpailutoimintaa aikuisissa, nuorissa ja masters-ikäisissä.

Talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Lentopalloliitto on saanut vuosina 2018–2023 Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustusta liikuntaa edistävien järjestöjen toimintaan yhteensä noin 5 671 000 euroa. 2024 tuki oli noin 885 000 euroa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]