Suomalainen eroseminaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Erosta eteenpäin[1]
Kirjailija Marianna Stolbow
Genre Tietokirjallisuus
Kustantaja WSOY
Julkaistu Syyskuu 2014
Sivumäärä 252
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Suomalainen eroseminaari on Patentti- ja rekisterihallituksen suojaama eroauttamisen nimike lähestymiselle, jonka ovat kehittäneet psykologi Kari Kiianmaa sekä parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow yhdysvaltalaisen tohtori Bruce Fisherin eroa käsittelevän menetelmän pohjalta. Suomalainen eroseminaari koostuu 11 viikoittain tapahtuvasta kolmen tunnin tapaamisesta, jossa eronneet tai eroa pohtivat aikuiset käsittelevät eroprosessin eri vaiheita.[2]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Yhdysvalloista Suomeen 1990-luvulla tuodun Fisherin eroseminaariin verrattuna Suomalaiseen eroseminaariin on lisätty toiminnallisuutta sekä aiheita, jotka laatijoidensa mukaan koskettavat nimenomaan 2000-luvun suomalaisperheitä.lähde?

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menetelmä on strukturoitu, opetuksellinen työmalli. Jokaiselle seminaarikerralle on tarkka ohjelma, aikataulu, harjoitteet ja kotitehtävät.[3]

Osallistujat saavat tietoa, ohjausta ja tukea parisuhteen päättymisen herättämiin kysymyksiin erilaisten toiminnallisten harjoitusten, teoriaosuuksien, pienryhmäkeskustelujen sekä kotitehtävien avulla. 11 tapaamiskertaa jakautuvat seuraavasti: viisi ensimmäistä keskittyvät päättyneeseen parisuhteeseen liittyviin kysymyksiin, viisi seuraavaa uuden elämänvaiheen jälleenrakentamiseen ja viimeinen eron jälkeiseen vanhemmuuteen.

Eroprosessin avaaminen, päätökseen vaikuttaneiden tekijöiden sekä eron molempien osapuolten ymmärtäminen mahdollistaa eron jälkeisen yhteistyövanhemmuuden.

Suomalaisen eroseminaarin ryhmiin ei voi osallistua pariskuntana.

Oleellista ryhmissä on myös vertaistuki, jonka osallistujat toisiltaan kolmen kuukauden ajanjaksolla saavat. Niin vertaisilla kuin ohjaajallakin on vaitiolovelvollisuus josta sovitaan kaikkien osallistujien kesken kurssin alussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Erosta eteenpäin kirja.fi. Arkistoitu 16.12.2014. Viitattu 16.12.2014.
  2. Suomalainen eroseminaari suomalaineneroseminaari.fi. Viitattu 16.12.2014.
  3. Menetelmät - Suomalainen eroseminaari suomalaineneroseminaari.fi. Viitattu 16.12.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]