Stronger (Kanye Westin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Stronger”
Kanye West
Singlen ”Stronger” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Graduation
 Äänitetty  2006–2007
 Julkaistu 31. heinäkuuta 2007
 Tekijä(t) Kanye West, Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Edwin Birdsong
 Tuottaja(t) Kanye West & Mike Dean
 Tyylilaji hip hop
electronica
 Kesto 05.11
 Levy-yhtiö Roc-A-Fella, Def Jam
Kanye Westin muut singlet
Can’t Tell Me Nothing
2007
”Stronger”
2007
Good Life
2007

Stronger Kanye Westin toinen single hänen kolmannelta studioalbumiltaan Graduationilta. Single julkaistiin 31. heinäkuuta 2007. Singlestä on julkaistu myös musiikkivideo.

Kappale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen biitti koostuu talkboxin kautta nauhoitetusta vokaalisamplesta Daft Punkin kappaleesta "Harder, Better, Faster, Stronger", jonka tempo on hidastettu sopimaan Strongerin 90:n BPM:n tempoon. Tätä samplea on tuettu aika ajoin syntentisaattoriäänillä. Kappale kulkee siten, että intron jälkeen Kanye laulaa kertosäkeen kaksi kertaa, jonka jälkeen tulee ensimmäinen säkeistö. Tämä toistetaan kolmeen kertaan eri säkeistöillä, kunnes neljännen kertosäkeen jälkeen tulee break, jonka jälkeen tulee outro ja lopulta kappale loppuu. Kappaleessa West räppää myös tunnettua Friedrich Nietzschen sanontaa, "mikä ei tapa miestä vahvistaa häntä".

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideo, joka julkaistiin kesäkuussa 2007, on Hype Williamsin ohjaama. Video kuvattiin yhdeksän päivän aikana Japanissa. Videolla nähtiin myös Kanyen kuuluisat nimikkolasit, jotka West oli tilannut nimenomaan videota varten.

Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.