StreetDance 3D

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Street Dance 3D)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
StreetDance 3D
Ohjaaja
Käsikirjoittaja Jane English
Tuottaja
Säveltäjä N-Dubz
Kuvaaja Sam McCurdy
Leikkaaja Tim Murrell
Koreografi
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Iso-Britannia
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Vertigo Films
Budapest Film
Netflix
Ensi-ilta 2010
Kesto 98 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

StreetDance 3D on brittiläinen vuonna 2010 ensi-iltansa saanut tanssielokuva. Elokuva on lajityyppinsä ensimmäinen 3D-elokuva sekä ensimmäinen eurooppalainen 3D-tekniikalla kuvattu näytelmäelokuva.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan juoni sijoittuu street dance -kilpailuun. Elokuvan päähenkilön Carlyn poikaystävä Jay jättää tanssiryhmänsä Carlylle. Carly on sitten ryhmän johtaja, mutta kaikki ovat vähällä luovuttaa. Tanssiporukka ei suostu jatkamaan ilman Jayta, eikä Carly oikein osaa johtaa ryhmää. Jayn lähdön myötä ryhmältä menee myös tanssitila, eikä uutta meinaa löytyä. Lopulta, Carlyn tuodessa noutoruokaa balettiohjaaja Helenalle, he saavat balettiopistolta tilan. Tila on kuitenkin jo balettitanssijoiden käytössä. Tanssityylien erot ovat aivan liian suuret, eivätkä tanssijat aluksi tule edes toimeen. Streetdance-ryhmän villi ja energinen harjoittelu aiheuttaa myös närää balettitanssijoiden ja -opettajien keskuudessa. Ensimmäisellä kerralla he rikkovat erään balettiopiston seinän, ja Helena ehdottaa, että jos street-tanssijat alkavat harjoitella balettitanssijoiden kanssa, heidän ei tarvitse maksaa. Huonon rahatilanteen takia heidän on pakko suostua, vaikka eivät haluaisi. Myöhemmin Helena vie Carlyn kanssaan katsomaan balettia, josta Carly inspiroituu. Hetken aikaa tanssittuaan uusi baletti-street-ryhmä lähtee klubille, jossa paikallinen mestaritanssiryhmä The Surge on haastettavana. He päättävät haastaa ryhmän ja järkyttyvät huomatessaan, että Jay on lähtenyt liityäkseen The Surgeen. Tämän takia klubille puhkeaa tappelu. Samalla Carly tajuaa, ettei heidän ryhmästään koskaan tule yhtä hyvä kuin The Surgesta. Viettäessään aikaa balettitanssija Tomasin kanssa, Tomas ehdottaa jotain erilaista, että he yhdistäisivät baletin ja streetin. Aluksi Carly on sitä mieltä, että se ei toimi. Carly kuitenkin kuuntelee Tomasia, ja heidän ryhmänsä, Breaking Point, yhdistää streetin ja baletin.

Koittaa pääsykoepäivä. Baletin ja streetin pääsykoe on samana päivänä, ja Breaking Point meinaa jo luopua toivosta, koska balettitanssijat ovat omassa pääsykokeessaan ja alkaa jo vaikuttaa siltä, että he eivät ehdi. Silloin Carlyn innokas työkaveri Eddie hyppää lavalle viivyttääkseen Breaking Pointin esityksen alkamista, ja juuri kun Eddie kannetaan pois lavalta, balettitanssijat saapuvat paikalle. Breaking Point aloittaa esityksensä ja yleisö naureskelee heidän balettiesitykselleen. Sitten kun esityksestä tulee moderni streetin ja baletin yhdistelmä ja se käy yleisöllekin selväksi, alkaa yleisö hurrata. Lopulta esitys päättyy raikuviin suosionosoituksiin.[1]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Charlotte Rampling  Helena  
 Rachel McDowall  Isabella  
 Richard Winsor  Tomas  
 Nichola Burley  Carly  
 Eleanor Bron  Madame Fleurie  
 Tameka Empson  Sharonda  

Lähde: [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Liikettä ilman persoonaa Iltalehti. 27.5.2010. Iltalehti. Viitattu 15.6.2010.
  2. StreetDance 3D Elonet. Viitattu 27.9.2021.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.