Stoke-on-Trent

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stoke-on-Trent
Kaupungin keskusta
Kaupungin keskusta
Lempinimi: Stoke
Motto: Vis Unita Fortior
Stoke-on-Trentin sijainti
Stoke-on-Trentin sijainti
Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Osa Englanti
Hallintoalue Länsi-Midlands
Kreivikunta Staffordshire
Perustettu 1910
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 92,74 km²
Väkiluku (2007) 238 300
 – Tiheys 2 570 as./km²

Stoke-on-Trent on kaupunki Keski-Englannissa, Staffordshiren kreivikunnassa, Manchesterin ja Birminghamin välillä. Vuonna 2005 kaupungissa arvioitiin olevan noin 238 300 asukasta. Yhdessä viereisen Newcastle-under-Lymen kanssa ne muodostavat yhtenäisen taajama-alueen, jossa asuu yhteensä yli 360 000 henkeä.lähde? Nimensä mukaisesti kaupunki sijaitsee Trentjoen varressa.

Kaupunki on syntynyt kuuden pikkukaupungin yhteenliittymänä 1910. Kuudesta yhteen liitetystä kaupungista Stoken nimi valittiin koko yhteenliittymälle, koska rautatieasema oli siellä. Kaupungin hallintorakennukset ovat myös Stokessa, mutta liiketoiminta keskittyy entiseen Hanleyn keskustaan.

1600-luvulta alkaen alue on ollut tunnettua ennen kaikkea posliinitehtaistaan.[1] Trent ja Mersey -kanavaa pitkin voitiin alueelle tuoda hienoa savea Cornwallista. Kaupungin jalkapallojoukkueen Stoke City FC:n lempinimi on luonnollisesti The Potters, ”ruukuntekijät”.

Stoke-on-Trentin lähellä on suuri huvipuisto Alton Towers.[2] Brittiläisen Motörhead-rock-yhtyeen laulaja-basisti Lemmy Kilmister on syntynyt Stoke-on-Trentissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Koordinaatit: 53°00′N, 2°11′W