Steve Hodge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stephen Brian "Steve" Hodge (s. 25. lokakuuta 1962 Nottingham) on uransa jo päättänyt englantilainen jalkapalloilija ja nykyinen valmentaja. Nykyisin hän työskentelee Notts Countyn juniorivalmentajana. 170-senttisen Hodgen pelipaikka oli keskikenttäpelaaja.

Hodgen kasvattajaseura on hänen kotikaupunkinsa Nottingham Forest, jota hän edusti vuoteen 1985 asti. Sen jälkeen hän siirtyi Aston Villaan, mutta siirtyi vain yhden kauden jälkeen Tottenham Hotspuriin. Vuonna 1988 Hodge palasi takaisin kasvattajaseuraansa, jossa hän voitti kahdesti peräkkäin Englannin liigacupin, vuosina 1989 ja 1990. Vuonna 1991 Hodge siirtyi Leeds Unitediin, jossa tuli Englannin liigan voitto kaudella 1991–1992. Seuraavat vuodet Hodge edusti pienempiä seuroja vähällä peliajalla, ennen kuin lopetti uransa neljänneksi korkeimman sarjatason Leyton Orientissa.

Hodge voitti Euroopan mestaruuden vuonna 1984 alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Englannin jalkapallomaajoukkueessa hän pelasi 24 ottelua tekemättä yhtään maalia vuosina 1986–1991.

Hänet tunnetaan parhaiten siitä, että hän potkaisi pallon korkeana kohti omaa maalia Englannin ja Argentiinan välisessä MM-puolivälieräottelussa vuoden 1986 MM-kisoissa. Diego Maradona löi kädellään Hodgen potkaiseman korkean pallon maaliin ohi Peter Shiltonin ja vilpistä huolimatta maali laskettiin. Tuo maali tunnetaan nykyään nimellä Jumalan käsi -maali. Hodge pelasi Englannin paidassa kaksissa MM-kisoissa.

Uransa jälkeen Hodge on toiminut managerina. Hän oli viikon Notts Countyn väliaikaisena managerina, ennen kuin tehtävään nimettiin Shaun Derry. Nykyisin Hodge toimii Notts Countyn juniorivalmentajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.