Starkki

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Starkki Jyväskylässä

Starkki on Suomessa toimiva rakennustarvikkeita myyvä ketju. Sillä on 22 toimipistettä ja noin 1 000 työntekijää. Starkin omistaa tanskalainen DT-Group, joka puolestaan kuuluu kansainväliseen Wolseley -konserniin. Vuonna 2012 Starkki oli Suomen 120. suurin yritys liikevaihdossa mitattuna[1].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starkki on perustettu Viipurissa 1868 Starckjohann & Co nimellä. 1990 luvun rakennuslaman seurauksena voimakkaasti kasvanut Starckjohann-Telko joutui yrityssaneeraukseen ja käytännössä Suomen Yhdyspankin haltuun [2]. Saneerauksessa Starckjohann-Telkon Starkki-toimiala yhtiöitettiin ja myytiin tanskalaiselle Danske Traelast A/S:lle (DT) vuonna 2000. Vuonna 2003 Danske Traelast puolestaan myytiin sijoitusyhtiö CVC:lle sekä toimivalle johdolle. Brittiläinen Wolseley ltd osti DT yhtiön vuonna 2008.

Alkuvuodesta 2014 DT Group ilmoitti ostavansa myös Puukeskuksen.[3] 1.8. Starkki ja Puukeskus yhtiöt sulautuvat Puukeskus Holding Oy:öön. Tässä yhteydessä Puukeskus Holding Oy:n nimeksi muutetaan DT Finland Oy. Starkki ja Puukeskus jatkavat DT Finland Oy:n itsenäisinä toimialoina, joten brändinimet Starkki ja Puukeskus ovat edelleen käytössä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.starkki.fi/fi/starkki/Ajankohtaista/

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.