Sonic Adventure 2

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Sonic Adventure 2 Battle)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Adventure 2
Kehittäjä Sonic Team, Sega Studio USA
Julkaisija Sega
Jakelija Steam, Humble Store, PlayStation Store, Microsoft Store ja PlayStation Now
Ohjaaja Takashi Iizuka
Tuottaja Yūji Naka
Suunnittelija Yuji Naka, Takashi Iizuka
Säveltäjä Jun Senoue,Tomoya Ohtani (käännä suomeksi) ja Kenichi Tokoi
Pelisarja Sonic Adventure
Julkaistu

Dreamcast
NA 18. kesäkuuta 2001
JP 23. kesäkuuta 2001
EU 3. toukokuuta 2001 GameCube
JP 10. joulukuuta 2001
NA 7. helmikuuta 2002
EU 3. toukokuuta 2002

PlayStation 3 (PSN)
NA 2. lokakuuta 2012
EU 3. lokakuuta 2012
JP 4. lokakuuta 2012
Xbox 360 (XBLA)
WW 5. lokakuuta 2012
Microsoft Windows
WW 19. marraskuuta 2012
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille, 10 vuotta tai vanhempi ja kaikenikäisille
PEGI 3 ja PEGI 7
USK 6 ja USK 0
Alusta Sega Dreamcast, Nintendo GameCube, PC
Jakelumuoto GD-ROM-levy, Nintendon optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Adventure 2 on vuonna 2001 julkaistu tasohyppelypeli Sega Dreamcast -konsolille. Shadow the Hedgehog ja Rouge the Bat debytoivat tässä pelissä. Peli on jatkoa Sonic Adventure -pelille. Vuonna 2002 pelistä tehtiin uusintaversio Sonic Adventure 2 Battle Nintendo GameCubelle ja peli on kaksinpelipainotteisempi. Sonic Adventure 2 on Sega Dreamcastin viimeinen Sonic-peli.

Peli julkaistiin uudelleen PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle lokakuussa 2012. Peli on saatavilla PlayStation Networkista ja Xbox Live Arcadesta

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Adventure 2:ssa on kolme erilaista pelimuotoa. Sonicin ja Shadown kentät ovat vauhtipainotteisia tasoloikkia läpi ratojen. Molemmilla hahmoilla on samat perushyökkäykset; hakeutuva hyppyhyökkäys, voltti ja Spin Dash. Molemmille hahmoille voi saada voimanlisäyksinä myös "tulirannekkeen", jolla voi tuhota metallilaatikoita, Light Shoes -kengät (jotka ovat Sonic Adventuressa Light Speed Shoes -kengät), joilla voi mennä sormusjonoja pitkin vaikka ilmassa tai Ancient Light -esineen, jolla saa tehtyä moneen viholliseen osuvan iskun. Lisäksi Sonicille on ponnahdusranneke (engl. Bounce Bracelet), jolla hän voi pomppia kumipallon tavoin korkealle. Uutena elementtinä pelissä esiteltiin myös grindaaminen, mitä tahansa raidetta muistuttavaa objektia pitkin liukuminen erikoiskengin. Sonicin kengät ovat erikoisversio SOAP-shoesin Scorcher-kengistä, jotka hänelle suunniteltiin tätä peliä varten. Shadown "leijuluistimet" soveltuvat myös grindaukseen.

Tailsin ja Robotnikin kentät koostuivat mecha -ammuskelusta ja tasoloikinnasta rataa pitkin. Pelimuoto on hiotumpi versio Sonic Adventure -pelin hahmon E-102 Gamman pelimuodosta. Molempien mechoissa on lasertähtäin, jolla maalit lukitaan ja vapauttamalla ampumispainike hakeutuvat laserohjukset maalattuihin maaleihin. Molemmat mechat ampuvat myös projektiileja, jotka murskaavat laatikot ja tielleen osuvat viholliset, kuten myös eri "esinelaatikotkin". Näihin mechoihin saatavia voimanlisäyksiä ovat muun muassa leijuntaboosterit, joilla hahmot voivat ylittää pidempia kuiluja ja hidastaa putoamistaan. Lisäksi kanuunaan ja lasertähtäimeen on saatavilla päivitykset, jotka tuhoavat metallilaatikoita ja lisäävät lasertähtäimen kestoaikaa ja tuhovoimaa. Robotnikin mechaan on saatavilla lisäpanssarointia.

Knucklesin ja Rougen tehtävissä tulee etsiä kolme Master Emeraldin kappaletta tai vaihtoehtoisesti muita esineitä, kuten avaimia. Molemmat näistä hahmoista osaavat liitää ja kiivetä seiniä pitkin. Vihollisia voi tuhota joko hyppäämällä niiden päälle, lyömällä tai potkimalla. Voimanlisäyksinä hahmot saavat kaivutyökalut (Showel Claw/Pick Nails), jotta maan alla tai seinissä olevat aarteet saadaan esiin. Lisäksi pelin kannalta oleellinen voimanlisäys on "Iron Fist/Iron Boots", joilla voidaan tuhota metallilaatikoita, jotta päästään etenemään. Lisäksi molemmille hahmoille on saatavilla laite, jolla pystyy näkemään muutoin näkymättömiä kohteita. Knucklesille löytyy myös hengityslaite, jolla hän voi hengittää veden alla.

Sonic Adventure 2 Battle:n kansi

Kaksinpelissä Sonicin ja Shadown ratoja juostaan kilpaa, ensin maaliin ehtinyt voittaa. Tailsin ja Robotnikin kaksinpelissä tulee saada ammuskelemalla toiselta pelaajalta energia nollaan. Knucklesin ja Rougen kaksinpelissä tulee löytää 2 kolmesta Master Emeraldin sirpaleesta voittaakseen. Kaikilla hahmoilla on erilaisia erikoishyökkäyksiä, joilla voi haitata kanssapelaajan pelaamista.

Näiden lisäksi valittavana on miniajopeli Kart Race kaksinpelillä, sekä juoksukilpailuiden tyylinen Chao Race, jossa voi olla korkeimmillaan kahdeksan Chaoa. Gamecube -versiossa Chaoja voi olla vain neljä, mutta lisänä on toinen peli, Chao Karate, jota voi pelata yksin tietokonetta vastaan tai kaksinpelinä.

Sonic Adventuressa debytoineet Chao-olennot tekevät paluun tässä pelissä. Tällä kertaa pelaajalla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa virtuaalikasvattiensa kehitykseen. Chao Worldiin pääsee kenttävalikon kautta (Stage Select) tai kenttien välissä keräämällä Chao-avaimen kentästä. Chao Wolrdiin saavuttaessa ensimmäistä kertaa siellä on vain Chao Garden. Kun ensimmäinen chao kuoriutuu munastaan avautuu Chao Kindergarten, jonne chaon voi viedä päivähoitoon oppimaan uusia temppuja (esimerkiksi soittamaan soittimia, laulamaan tai piirtämään). Lisäksi käytössä on "rehtorin toimisto", josta saa vinkkejä chaojen kasvattamiseen ja chao-lääkäri, jonne chaon voi viedä tarkastettavaksi tai hoidettavaksi sen sairastuessa. Chaoja kasvatetaan edelleen ruokkimalla ja paijaamalla niitä ja antamalla niille pieneläimiä, joilla Robotnikin robotit toimivat ja chaos driveja, joilla G.U.N.in robotit toimivat. Edelleen värit ilmoittavat mitä ominaisuutta chao omaksuu: juokseminen (vihreä), uiminen (keltainen), lentäminen (violetti) ja voima (punainen). Neutraalia (eli sinistä) chaos drivea ei ole. Jotkin eläimet antavat kaikkia ominaisuuksia ja osa vain kahta, heikentäen muita kehittyviä ominaisuuksia, chaos drivesta saa vain värin ilmoittamaa ominaisuutta. Lisäksi chaosta voi kehittää hero- tai dark-tyyppisen chaon, joka avaa Hero- ja Dark-Gardenit (Chao Wordin aulaan ilmestyvät portaat). Chaon kehitys "hyvikseksi" tai "pahikseksi" riippuu siitä, kuinka chaoa kohtelee ja kummilla hahmoilla sitä hoitaa.

Chaoille on tarjolla myös kilpailuja, joista voi voittaa palkintoja. Esimerkiksi puiden kasvattamiseen tarvitaan lapiota ja kastelukannua (puunsiemenet ovat voitettavissa vain Chao Adventure 2-pelistä, jota pelataan Dreamcastin muistikorteilla).

Sonic Adventure 2 Battlessa Chao gardenit ovat lievästi erilaisia: VMU-portaalit ovat muutetut GBA-portaaleiksi, joilla chaon saa mukaansa Nintendo Game Boy Advanceen esimerkiksi Sonic Advance-peliin. Lisäksi Chao Black Market, josta voi ostaa tavaraa sormuksia vastaan, on lisätty Kinder Gartenin aulaan, samoin kuin "ennustaja", jonka luona chaon voi nimetä. Tässä versiossa chaoilla voi taistella toisiaan vastaan myös Chao Karate-pelissä. Nyt myös chaojen kehityksen seuraaminen on helpompaa niiden kehityksen näkyessä selkeästi chaokohtaisesti.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tri. Ivo "Eggman" Robotnik hyökkää Prison Islandille G.U.N.:n tukikohtaan etsimään hänen isoisänsä, professori Gerald Robotnikin huippusalaista asetta. Robotnikin onnistuu raivata tiensä holville, jossa tätä asetta säilytetään ja hänen onnistuu hakkeroida holvin ovi auki. Saadakseen käsiinsä tämän aseen, Robotnik asettaa Kaaossmaragdin konsoliin ja näpyttelee salasanan ja alapuolella olevassa kuilussa majaileva kryostaasikapseli avautuu. Kapselin sisältä herää olio, joka on armeijan "huippusalainen ase", Shadow the Hedgehog, joka on ollut syväjäädytettynä noin 50 vuotta. Vapautumisensa jälkeen Shadow tuhoaa vartiorobotin ja käskee Robotnikin tuoda lisää Kaaossmaragdeja ja tavata hänet avaruusasema ARK:illa.

Ei kulu aikaakaan kunnes Shadow varastaa pankin holvista Kaaossmaragdin. Shadowta luullaan Sonic the Hedgehogiksi ja G.U.N. vangitsee Sonicin, joka kuitenkin pakenee G.U.N.in helikopterista, mutta hänet saadaan kiinni pian. Sonic romuttaa G.U.N.:in mechan ja kohtaa Shadown. Sonic jää kiinni uudelleen ja hänet kuljetetaan Prison Islandille vankilaan.

Tällä välin Knuckles the Echidna kiistelee Rouge the Batin kanssa siitä, kummalle Master Emerald-smaragdi kuuluu. Kinastelun tuoksinnassa Robotnik nappaa smaragdin ja aikoo viedä sen pois omiin tarkoituksiinsa, mutta Knuckles estää sen hajottamalla Master Emeraldin sirpaleiksi, jotka leviävät joka paikkaan. Robotnik poistuu ja Knuckles ja Rouge lähtevät kumpikin etsimään smaragdin sirpaleita.

Shadow esittelee Robotnikille suunnitelmansa, tuhota Maailma ARK:in Eclipse Cannonilla, joka on ollut sammutettuna yli 50 vuotta ja he tarvitsevat kaaossmaragdeja saadakseen kanuunan taas käyttökuntoon. Shadow tahtoo tuhota Maailman, koska G.U.N.:in sotilaat tappoivat Maria Robotnikin, joka oli Shadown ainoa ystävä ja Shadow tahtoo kostaa ihmisille ja auttaa näin Robotnikia Maailman tuhoamisessa. Rouge the Bat tarjoutuu etsimään Kaaossmaragdeja ja lyöttäytyy yhteen Shadown ja Robotnikin kanssa.

Shadow, Robotnik ja Rouge suunnittelevat varastavansa Prison Islandin Security Hall-kassakaapistossa sijaitsevat 3 Kaaossmaragdia lisää. Robotnik harhauttaa G.U.N.in joukkoja Rougen varastaessa smaragdit. Miles "Tails" Prower ei voi uskoa todeksi Sonicin ryöstäneen pankin ja lentää lentokonemechallaan pelastamaan tätä tormäten Amy Roseen, joka on Robotnikin panttivankina. Tails tunkeutuu vankilaan mechallaan (Cyclone) ja Amy vapauttaa Sonicin vankilasta. Sonic pakenee sataman läpi metsään ja ottaa yhteen Shadown kanssa. Tasaväkinen taistelu päättyy, kun Robotnik kysyy radiopuhelimella missä Shadow viipyy, koska he aikovat räjäyttää saaren. Shadow lähtee noutamaan kassakaappiin lukkojen taakse jäänyttä Rougea ja Sonic varoittamaan Tailsia ja Amya.

Seuraavaksi Robotnik asettaa lunnasvaatimukseksi koko mantereen, joka tulee antaa hänen hallintaansa, uhkausta tehostaakseen he laukaisevat Eclipse Cannonin. ARK on kiviseksi naamioitu tekokuu, joka aktivoituessaan paljastuu puolipalloa muistuttavaksi avaruusasemaksi. Eclipse Cannon laukaistaan ja puolet kuusta räjähtää tämän seurauksena.

Tailsilla on hallussaan yksi seitsemästä Kaaossmaragdista (Tails sai sen palkinnoksi Station Squaren pelastamisesta Sonic Adventure-pelin tapahtumien jälkeen). Koska hely ei reagoi lainkaan toisten smaragdien mahdolliseen läheisyyteen, arvelee hän Robotnikin vieneen loput smaragdit avaruuteen. Tämän selvittämiseksi he yhyttävät Maan presidentin ja jäljittävät mistä Robotnikin signaali tulee hänen ja presidentin keskustellessa videokonferenssissa presidentin istuessa limusiinissaan.

Sonic, Tails, Knuckles ja Amy suuntaavat aavikolle, kohti Robotnikin salaista tukikohtaa, Knucklesin täytyy kuitenkin etsiä avaimet, jotta he pääsevät sisään. Heidän onnistuu päästä sisään ja seuraa taistelu kummitusta ja jättimäistä kivirobottia, Egg Golemia, vastaan. Lopulta he löytävät avaruussukkulan kätkettynä pyramidiin. He nousevat kyytiin ja suuntaavat kohti ARK:ia. Sukkula osuu avaruudessa kelluviin irtokiviin ja sen lastiruuman ovet aukeavat ja kyydissä olleet Master Emeraldin sirpaleet leviävät avaruuteen. Knuckles poistuu kyydistä sekavissa olosuhteissa ja sukkula tormää ARK:iin.

Tails on aiemmin ehtinyt tehdä väärennöksen Kaaossmaragdista, joka käyttäytyy vastaavasti kuin aitokin. He aikovat antaa pahisten saada tämän väärennöksen haltuunsa, jotta Eclipse Cannon saataisiin pois käytöstä. Robotnik saa signaalin kahdesta smaragdista ja tajuaa toisen niistä olevan väärennös. Sonicin onnistuu melkein sijoittaa väärennös muiden smaragdien joukkoon kun Robotnik vaatii häntä saapumaan ARK:in keskus komentohuoneeseen, tai Amyn käy kalpaten. Sonic saapuu paikalle, mutta astuu suoraan Robotnikin ansaan jääden kapselin sisään. Samalla Tails paljastaa vahingossa smaragdin olevan väärennös. Sonic kapseleineen putoaa lattian läpi avaruuteen ja pian seuraa räjähdys.

Knuckles ottaa yhteen Rougen kanssa, tasainen kamppailu päättyy sanaharkkaan ja Rouge on pudota laava-altaaseen. Knucklesin onnistuu pelastaa Rouge putoamasta ja vastenmielisesti Rouge luopuu keräämistään Master Emeraldin sirpaleista. Knuckles eheyttää Master Emeraldin ja he suuntaavat erilleen.

Robotnik havaitsee jonkun suuntaavan kohti Eclipse Cannon-kanuunan kärkeä ja käskee Shadown tutkia tilanteen. Sonicin onnistuu lopulta viedä smaragdiväärennös Eclipse Cannonin kärkeen Shadown estelystä huolimatta. Samalla käynnistyy Geraldin luoma kosto-toimenpide.

Viimeisessä tarinassa sankarit ja pahikset (paitsi Shadow) lyöttäytyvät yhteen estääkseen ARK:ia putoamasta Maahan. Kanuunan ydin on muuttunut erittäin räjähdysalttiksi, ja osuessaan Maahan se tuhoaisi koko planeetan, eikä Robotnikille jäisi jäljelle mitään hallittavaa. Yhdessä heidän onnistuu päästä läpi kaikista suojista. Amy yhyttää Shadown mietiskelemästä. Hän tivaa miksi Shadow ei auta muita. Lopulta shadow muistaa Marian alkuperäisen toiveen, eikä vain pätkiä hänen viestistään ja päättää auttaa muita.

Sonic ja Knuckles pääsevät huoneeseen, joka muistuttaa jättimäistä Kaaossmaragdien pyhättöä. Edetessään keskelle huonetta, ilmestyy alkuperäinen projekti Shadown prototyyppi, Biolizard tyhjästä. Shadow itse tekee selvää prototyypistä Sonicin ja Knucklesin kerätessä Kaaossmaragdit. Tämän tehtyään Knuckles pysäyttää Kaaossmaragdit Master Emeraldin avulla ja pahoin loukkaantunut Biolizard käyttää Chaos Controllia ja katoaa ilmettyen Eclipse Cannonin kärkeen. Biolizard pitää ARK:in kurssissa kohti Maata. Sonic ja Shadow muuntautuvat Super-muotoihinsa taistellakseen Biolizardia vastaan avaruudessa.

Biolizardin päihitettyään he siirtävät putoavan ARK:in takaisin kiertoradalleen käyttäen Chaos Controllia. Tämän jälkeen Shadow putoaa kohti maata ja katoaa vaaleanpunaiseen välähdykseen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelattavat hahmot

Pelattavat hahmot pelissä
  • Sonic. Maailman nopeimmalla siilillä ei juuri ole kilpailijoita. Sekoitettuaan vankikarkuriin, Sonicia jahtaa salainen armeijan organisaatio. Hänen täytyy kohdata salaperäinen "musta siili", tehdäkseen tyhjiksi Tri Robotnikin viimeisin juoni valloittaa Maailma.
  • Tails. Tämä ketunpoika, jolla on kaksi häntää voi luoda mekaanisia keksintöjä, jotka vetävät vertoja Tri. Robotnikin keksinnöille. Tällä kertaa Tails ohjaa uusinta kävelijäänsä, "Cyclonea". Hän tukee Sonicia täysin mekaanisin avuinsa.
  • Knuckles. Master Emeraldn Vartija, Knuckles asuu leijuvalla saarella, Angel Islandilla. Hän on kuuluisa aarteenmetsästäjä, mutta myös taitava kamppailulajien harrastaja. Siitä lähtien, kun Master Emerald pirstoutui, Knuckles on ottanut tehtäväkseen kerätä takaisin joka ikisen sirpaleen.
  • Shadow. Musta siili, joka muistuttaa Sonicia. Shadow on äärimmäinen elämänmuoto, jonka on luonut professori Gerald Robotnik. Shadowlla on erikoinen kyky nimeltään "Chaos Control", jonka ansiosta hän voi harpata ajassa ja tilassa käyttäen Kaaossmaragdia. Kerrottuaan Tri. Robotnikille Eclipse Cannon-nimisen aseen olemassaolosta, Shadow rohkaisee Robotnikia lyöttäytymään yhteen hänen kanssaan ja auttamaan valloittamaan Maailma.
  • Robotnik. Tunnetaan myös Eggmanina, Tri Robotnik on itse nerokkuus. Hän on paha tiedemies, jonka älykkyysosamäärä on yli 300. Tunnettuna auktoriteettinä robotiikassa, Robotnik yhdistää voimansa Shadown ja Rougen kanssa juonessa, jonka päämääränä on Maailman valloitus. Kun hän saa käsiinsä kaikki Kaaossmaragdit, hän suunnittelee hankkiutuvansa eroon hänen elämänmittaisestä "vihollisestaan", Sonicista, lopullisesti.
  • Rouge. Aarteenmetsästäjä, joka omistaa elämänsä aarteiden jahtaukselle, Rouge on päättänyt tulla rikkaaksi. Hän työskentele intohimoisesti, ja kun hän saa jotain ulottuvilleen, ei hän luovuta ennen kuin hän saa sen haltuunsa. Saadakseen haltuunsa monet Master Emeraldin sirpaleet, hän tarjoaa apuaan Shadowlle ja Tri. Robotnikille- mutta hänen oikea henkilöllisyytensä pysyy salassa heiltä molemmilta.

Sivuhahmot

  • Amy Rose. Pirteä tyttö täynnä intohimoa joka on rakastunut Soniciin ja jahtaa häntä minne ikinä hän meneekään. Saatuaan selville, että armeijan joukot olivat pidättäneet Sonicin, hän saapuu Prison Islandille (suom. "Vankilasaari") yksin. Hänellä on vahva oivalluksen taito ja puhdas sydän.
  • Maria Robotnik. Kaunis ja salaperäinen tyttö, joka esiintyy vain Shadown muistikuvissa, ja oli Shadown ainoa ystävä. Maria on professori Geraldin tyttärentytär ja Tri. Robotnikin isoäiti.
  • Prof. Gerald Robotnik. Loistava tiedemies ja Tri. Robotnikin isoisä. Noteerattu yhdeksi aikansa nerokkaimmista mielistä aikanaan, Gerald loi Maailman ensimmäisen avaruusaseman, "ARK:in". Hän oli myös osana "Projekti Shadown", äärimmäisen elämänmuodon kehitystyötä(Toisin sanoen hän loi Shadown). Hän katosi myöhemmin salaperäisissä olosuhteissa.

Amy esiintyy pelin välianimaatioissa useaan kertaan, samoin Big the Cat, jonka saa näkymään näpyttämällä A-näppäintä välianimaatioiden aikana. Lisäksi Big löytyy piilotettuna jokaisesta pelin kentästä.

Kaksinpelihahmot Dreamcastilla

Kaksinpeliä varten täytyy pelissä täyttää tietyt ehdot, jotta seuraavat hahmot saa pelattaviksi.

Lisäksi lisäbonuksena perushahmoille on saatavilla niin kutsutut "kakkosasut" kun täyttää tietyt ehdot. Toiset asut ovat Phantasy Star Online-mukaelmia.

Kaksinpelihahmot Gamecubella Sonic Adventure 2 Battlessa

Toisin kuin Dreamcastin alkuperäisessä pelissä ovat seuraavat hahmot valittavissa suoraan 2-pelitilassa, mutta hahmoilla on eri ominaisuuksia, jotka antavat pelaamiseen etua ja haittaa:

  • Amy ja Metal Sonic
  • Tikal ja Chaos 0
  • Chao Walker ja Dark Chao Walker

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peli julkaistiin Dreamcastille Sonicin 10-vuotisjuhlan kunniaksi.
  • Pelistä on olemassa erikoisversio Sonic Adventure 2: Birthday Pack (NTSC-J), joka oli myynnissä vain kahden päivän ajan Japanissa pelin julkaisun yhteydessä Sonicin syntymäpäivänä 23. kesäkuuta 2001. Erikoisjulkaisu sisältää kirjasen, kultaisen Sonic-kolikon ja CDn, jossa on vuoteen 2001 mennessä tunnetuinpia Soniciin liittyviä kappaleita. [1] (englanniksi)
  • Pelistä on olemassa soundtrackeja, yhden levyn Vocal Trax-soundtrack, Official Soundtrack, Cuts Unleashed-soundtrack ja kahden levyn Multi Dimensional Soundtrack. Lisäksi pelistä on olemassa muitakin oheistuotteita, kuten figuureita ja "gamer-quide".
  • Shadown piti alun perin kuolla pelin lopussa (vaikka hänen piti olla kuolematon), mutta fanien toivomuksesta hänet otettiin mukaan seuraaviin peleihin.
  • Sonic Archie-sarjakuvassa numerossa #98 on myös adaptio pelin tapahtumiin.
  • Sonic Adventure 2 Battlessa Crazy Gadget -radalla olevat laatikko-objektien rastit ovat muutetut oransseiksi alkuperäisten vihreiden sijaan, syynä oli niiden yhdennäköisyys Microsoftin Xbox-konsolin logon kanssa.
  • Sonic X -animessa 2. kaudella on tie-in Sonic Adventure 2:een.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]