Solistiyhtye Suomi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Solistiyhtye Suomi oli tanssimusiikkia soittava yhtye, joka perustettiin 1980-luvun alussa. Solistiyhtye Suomen alkuperäiset jäsenet olivat Pekka Hartonen (basso ja laulu), Kalervo "Randy" Korlin (harmonikka ja laulu) sekä Lassi Marttila (rummut ja laulu). Tunnetuksi yhtye tuli esittämällä omia sovituksiaan jo aiemmin julkaistuista iskelmäkappaleista, joista vanhimmat olivat 1930-luvulta. Tunnetuimpia yhtyeen esittämiä kappaleita ovat mm. ”Mahtava peräsin ja pulleat purjeet”, "Sheila" ja ”Rilluttele yö”.[1] Yhtyeen kappaleet olivat usein humoristisia.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen ensimmäinen LP-levy "Solistiyhtye Suomi" julkaistiin 1981.

1990-luvulle tultaessa yhtye lopetti toimintansa alkuperäisessä kokoonpanossa. Kvartetiksi muuttunut Solistiyhtye Suomi julkaisi vuonna 1991 CD-albumin "Viisastenkerho". Levyltä julkaistu "Kallen valssi" -single soi noihin aikoihin paljon radiossa. Uudistuneen yhtyeen jäsenet olivat Pekka Hartonen (basso ja laulu), Lassi Marttila (rummut ja laulu), Martti Honkanen (harmonikka ja laulu) sekä Markku Rönkkö (harmonikka ja laulu).

Vuodet 1993-1999 Solistiyhtye Suomi vietti täydellistä hiljaiseloa. Vuonna 2000 se aloitti taas toimintansa ja samana vuonna julkaistiin CD-levy "Elämän Tsa Tsa Tsa". Pekan ja Randyn lisäksi yhtyeessä soittivat Pasi Suikkanen harmonikka, laulu ja Petri Parkko rummut.

Hartosen sydänleikkauksen ja sitä seuranneen aivoinfarktin jälkeen yhtye lopetti toimintansa vuonna 2005.[1]

Randy Korlin kuoli sydänkohtaukseen kotonaan Espanjassa 20. heinäkuuta 2005.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Solistiyhtye Suomi lopettaa 29.9.2005. Discopress. Viitattu 5.10.2007. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.