Sirpa (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Sirpa”
Arttu Wiskari
Singlen ”Sirpa” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Sirpaleet
 Julkaistu 2014
 Tyylilaji pop
 Kesto 03.25
 Levy-yhtiö Warner Music Finland
Arttu Wiskarin muut singlet
Avaimet käteen
2014
”Sirpa”
2014
Kahvimaito
2015

Sirpa on suomalaisen muusikon Arttu Wiskarin kappale hänen kolmannelta albumiltaan Sirpaleet vuodelta 2014. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Janne Rintala.[1] Wiskari laulaa kappaleen yhdessä Ulpun kanssa[2]. Kappaleen sanoitukset kertovat miehestä ja naisesta, joiden elämä muuttui huonoksi heidän ostettuaan talon maalta[3]. Wiskari kertoi itse kappaleen saaneen alkunsa kahdesta tositapahtumasta, jotka eivät liittyneet mitenkään toisiinsa[4].

Monille kappale on tuonut mieleen Leevi and the Leavingsin ja kappaletta on haukuttu myös kopioksi[4] Kappale sai Rumban arvostelussa moitteita Leevi and the Leavings -vaikutteista: "Se ei ole tribuutti, se ei ole edes pastissi, vaan historian hävyttömin plagiaatti".[5] Myös Savon Sanomat kutsui kappaletta "härskiksi " lainailuksi: "Näin täsmällinen kloonausyritys vaatii jo melkoista pokkaa."[6]

Kappale nousi parhaimmillaan Suomen virallisen listan sijalle yhdeksän, virallisen latauslistan sijalle kolme ja radiolistan sijalle 14.[7] Sen musiikkivideota on katsottu yli 12 miljoonaa kertaa.[8] Videolla esiintyvät näyttelijät Mona Kortelampi ja Jyrki Könnömäki.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.