Siperiankissa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Siperiankissa
Sibirische-Katze-Omega-1.jpg
Avaintiedot
Rodun lyhenne: SIB
Kategoria: II
Muita nimityksiä: Siperialainen metsäkissa
Neva masquerade
Ulkonäkö
Turkki: puolipitkä
Paino: naaras 3,5 - 4,5 kg
uros 5 - 8 kg
12 viikkoa vanha siperiankissan pentu
Siperiankissa

Siperiankissa on kissarotu, joka tunnetaan myös siperialaisena metsäkissana. Se on metsäkissojen roturyhmän jäsen. Muita ryhmän rotuja ovat maine coon ja norjalainen metsäkissa. Nämä rodut kestävät rankkojakin olosuhteita. Rotu ei ole vielä vakiintunut, ja se on melko harvinainen ja uusi kissarotu. Siperiankissa oli jo hävitä kokonaan, mutta kaksi itsenäisesti toiminutta amerikkalaista kasvattajaa sai rodun elvytettyä.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siperiankissa on ystävällinen, älykäs ja ihmisiin kiintyvä rotu, mutta sillä riittää myös omaa tahtoa. Se on leikkisä ja aktiivinen sekä erittäin hyvä kiipeilijä ja hyppääjä. Siperiankissat rakastavat noutoleikkejä ja ovat mukana kotiväkensä arkipuuhissa. Se sopeutuu hyvin sisäkissaksi ja viihtyy mainiosti lasten, muiden kissojen ja lemmikkien seurassa. Siperian kissa ei tuota yleensä allergiaa.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siperiankissat kuuluvat puolipitkäkarvaisiin kissoihin. Niillä on paksu aluskarva ja päällysturkki joka suojaa sateelta. Siperiankissan kehittyminen täysikasvuiseksi vie 4-5 vuotta. Siperiankissat, maine coonit ja norjalaiset metsäkissat ovat niin kutsuttuja luonnollisia rotuja, eli ihminen ei ole juurikaan puuttunut niiden pääpiirteisiin. Siperiankissa on kooltaan keskikokoinen tai suuri, urokset ovat naaraita isompia. Siperiankissan pää on hieman leveä, ja profiilissa on kevyt painauma. Kaikki silmien värit ovat sallittuja, mutta vihreä on etusijalla. Kaikki värit on hyväksytty paitsi naamiovärit, suklaa, kaneli, lila ja beige eikä valkoisen määrää ei ole rajattu. Siperiankissa on jaettu yhdeksään väriryhmään kuten maine coon, norjalainen metsäkissa ja turkkilainen angora.

Rotumääritelmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]