Simple DirectMedia Layer

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Simple DirectMedia Layer

Simple DirectMedia Layer on lähinnä peliohjelmointiin tarkoitettu ohjelmakirjasto, joka luo yhtenäisen ohjelmarajapinnan eri ympäristöihin helpottaakseen multimediapohjaisten ohjelmien ohjelmointia. SDL on avointa lähdekoodia: versio 1.2 on julkaistu LGPL-lisenssillä ja versio 2.0 vapaammalla zlib-lisenssillä.

Kirjaston loi Sam Lantinga, joka julkaisi ensimmäisen version vuoden 1998 alussa työskennellessään Loki Softwarella. Hän sai idean siirtäessään Windows-ohjelmistoja Macintoshille. Tämän jälkeen hän siirsi SDL:n avulla Doom-pelin BeOSille. Loki Software oli ensimmäinen useita kaupallisia pelejä Linux-käyttöjärjestelmälle siirtäneistä yhtiöistä, ja monet sen julkaisut käyttivät SDL:ää.

SDL tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä: Linux, Windows, Windows CE, BeOS, Mac OS, Mac OS X, FreeBSD, NetBSD, BSD/OS, Solaris, IRIX, ja QNX. Seuraaville on epävirallinen tuki: AmigaOS, Dreamcast, Atari, AIX, OSF/Tru64, RISC OS, Symbian OS, ja OS/2.

SDL toimii ainakin C, C++, Ada, C#, Eiffel, Erlang, Euphoria, FreeBASIC, Guile, Haskell, Java, Lisp, Lua, ML, Objective-C, Pascal, Perl, PHP, Pike, Pliant, Python, Ruby ja Smalltalk -ohjelmointikielien kanssa.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvia Simple DirectMedia Layer -kirjastoa käyttävistä ohjelmistoista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. OpenTTD development Viitattu 2010-03-19.
  2. CompilingWesnoth 2010-02-27. Viitattu 2013-10-02.
  3. Oolite Oolite.org. Viitattu 2010-03-19.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]