Simpeleen Urheilijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpeleen Urheilijat
Koko nimi Simpeleen Urheilijat ry.
Perustettu 1936
Kaupunki Suomi Rautjärvi, Suomi
Kenttä Simpeleen Keskuskenttä
Sarja Kaakkois-Suomen Kolmonen
Päävalmentaja Jukka Valkeapää
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Simpeleen Urheilijat (lyhenne SiU) on vuonna 1936 perustettu urheilun yleisseura Simpeleeltä, Rautjärveltä. Seuralla on hiihto-, jalkapallo-, jääkiekko-, kuntoliikunta-, naisliikunta- ja yleisurheilutoimintaa[1].

Hiihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simpeleen Urheilijoiden menestynein hiihtäjä on kolminkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Marja-Liisa Kirvesniemi[2]. Marja-Liisa ja Harri Kirvesniemen tytär Anita Kirvesniemi on saavuttanut seuran väreissä isänsä valmennuksessa nuorten SM-mitaleita[3]. Vuonna 2006 seura järjesti Simpeleellä nuorten SM-hiihdot[4].

Jalkapallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalkapallossa Simpeleen Urheilijoilla on laaja-alaista edustus- ja junioritoimintaa. Miesten edustusjoukkue pelaa Kaakkois-Suomen Kolmosessa.[5]

Parhaimmillaan SiU pelasi Suomensarjassa (nykyinen Ykkönen) kausilla 1938–1939. Kaudella 1996 joukkue käväisi Kakkosessa. Kaudeksi 2011 SiU putosi kolmosesta Neloseen.[6]

Suomen maajoukkuetta 42:ssa maaottelussa, mukaan lukien vuoden 1936 Berliinin olympialaisissa, edustanut Arvo Närvänen pelasi Simpeleen Urheilijoiden edustusjoukkueessa kaudet 1937-1939 [7]. "Ati" Närvänen siirtyi Simpeleelle Viipurin Susista; hänet tunnettiin lempinimillä "(Viipurin) Keisari" ja "Karjalan Kuningas".

SiU:n edustusjoukkueessa ja nuorten maajoukkueessa pelannut maalivahtilupaus Jesse Joronen siirtyi kauden 2009 jälkeen SiU:sta Fulhamiin, Englantiin.

Yleisurheilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000- ja 2010-luvuilla yleisurheilussa Simpeleen Urheilijoiden menestyneimpiä urheilijoita ovat olleet maajoukkuetason pituushyppääjä Marika Partinen, seitsenottelija Elisa Kirvesniemi ja keihäänheittäjä Heidi Nokelainen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]